Poveži se putem

BiH

Video: Pogledajte trenutno stanje na putevima u BiH – Vožnja ZDK-om

Objavljeno

-

Na putevima na širem području Romanije kao i na putnom pravcu Bihać- Bosanski Petrovac za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca. I na ostalim putevima koji vode preko planinskih prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca. Zbog snijega i jakog vjetra otežano se saobraća u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni . Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić obustavljen je saobraćaj za sva vozila a na prelazu Velika Kladuša zabranjen je prevoz za vozila preko 7,5 t.
………………………..
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !
…………………………
RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

Advertisement

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-419 Mihalji-Blidinje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.
R-445 Bilješevo-Kakanj, zbog klizišta saobraća se usporeno-jednom trakom.

https://www.youtube.com/embed/j-1vA-TPx7E&

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal