Poveži se putem

Kultura

Video: Pred prepunom dvoranom u Žepču Zijah A. Sokolović odigrao Cabares Cabarei

Objavljeno

-

Pred prepunom dvoranom žepačkog Doma kulture desio se kulturno-umjetnički spektakl. Naime, žepačkoj publici večeras se predstavio jedan od najpopularnijih i najboljih glumaca danšnjice na prostoru južne Evrope, Zijah A. Sokolović, u svom 1255 izvođenju predstave Cabares Cabarei.

Ne možemo da ne primjetimo da je ovo prvi pozorišni komad u posljednjih 20 godina koji je uspio okupiti više od 350 gledatelja i održati ih apsolutno koncentrisanim i hipnotisanim više od 2 sata i 45 minuta. Pun energije, nakon odigranih 168 minuta bez predaha, Glumac je odlučio da, u interakciji sa publikom, porazgovara o samoj predstavi u jednosatnom razgovoru sa prisutnima.

Znajući da je pred publikom koja i nije baš navikla na ovu vrstu umjetnosti, te se vrlo rijetko susreću sa pozorištem uopšte, a posebno kabareom, neumorni Zijah je odlučio pojasntiti samu ideju, kao i suštinu ovog komada. Naravno, i u ovom dijelu programa je svakom minutom oduševljavao sve prisutne i najprostijim žargonom još više približio Cabers Cabarei gledateljima koji su imali snagu i želju da i nakon puna 3 sata uživaju u čarima neprikosnovenih transformacija ovog velikog glumca.

Sve u svemu, lijepa predstava i još ljepši početak povratka kulture u naš mali grad.

Ovom prilikom se zahvaljujemo organizatorima ove manifestacije, UM Eureka i novom menadžentu Doma kulture na čelu sa Miroslavom Ilićem, na ovoj predivnoj večeri koju su nam priredili.

Advertisement

Portal Zepce.Ba, kao najuticajniji medij na ovim prostorima i jedan od medijskih pokrovitelja projekta, je prisustvovao večerašnjim događajima, te kroz nekoliko fotografija zabilježio dio atmosfere iz dvorane. U prilogu ove informacije pogledajte i video intervju sa Zijahom A. Sokolovićem koji je, ovom prilikom, dao novinarima našeg portala.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal