Poveži se putem

Žepče

Započela sezona berbe i otkupa maline na području općine Žepče

Objavljeno

-

Na području Žepča započela je berba maline na plantažama. Prvi kilogrami maline su već krenuli put hladnjača, a prema prvim procjenama, i ova sezona bi trebala biti dobra kao i prošla. Predsjednik žepačkog Udruženja malinara “Proizvođači maline-kooperanti” iz Željeznog Polja Suvad Hadžić, potvrdio je za portal Zepce.Ba ba da berba ide dobro, te da su zadovoljni dosadašnjim otkupom.

Iz Saveza proizvođača jagodičastog voća Bosne i Hercegovine dobili smo informaciju kako je Savez dogovorio direktan izvoz 650 tona maline u Švicarsku. Na sreću brojnih malinara iz BiH ovo je tek početak saradnje koja bi se trebala ovjekovječiti sa novim sporazumima i dogovorima o većem izvozu iz Bosne i Hercegovine.

 

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzepcebaportal%2Fvideos%2F1609556649284995%2F&show_text=0&width=560” width=”560” height=”315” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal