Poveži se putem

Zavidovići

Zavidovići u potpunoj blokadi: Ovo će ako treba trajati i narednih 365 dana

Objavljeno

-

Radnici “Krivaje Mobel” iz Zavidovića ponovo su jutros od 6 sati blokirali ulaze i izlaze u Zavidoviće te ne taj način zahtijevaju od nadležnih zaštitu imovine koja se nalazi u krugu firme. Preko četiri stotine radnika, podijeljenih u grupe, blokirali su gradske raskrsnice u Zavidovićima. Kolone vozila iz minute u minutu su sve veća, a prolaze samo hitni slučajevi.

Glavni razlog današnje blokada, prema riječima Besima Hasića, jednog od predstavnika sindikata, jeste što je iz kruga firme, uz asistenciju policije, izveženo vozilo.

– Osnovni razlog blokade grada jeste što je dopušteno da se uz asistenciju policije izveze vozilo iz kruga Krivaje i to je došao uposlenik iz druge kompanije na naš posjed. Kada mi tražimo zašto penzioneri ne mogu iznijeti svoje knjižice, kaže tada načelnik Policijske uprave Zavidovići da on nema mandat, a ima mandat da dozvoli da se izveze naše vozilo koje je plaćeno, naše vozilo, Krivajinim parama – istakao je je Hasić.

Advertisement

Osnovni uslov je zaštita imovine i hitna smjena načelnika Policijske uprave Zavidovići.

– Osnovni uslovi su sudska mjera zaštite imovine i hitna smjena načelnika Policijske uprave Zavidovići. Ovako ćemo ako treba i narednih 365 dana, sve do riješenja situacije. Niko nam se još nije obratio ni ništa. Uposlenici su tako kazali i tako će se ispoštovati. Nećemo se više nikad nikome obraćati, nek se gospoda udostoji da riješi da se ovaj grad ne drži taocem zbog neka četiri kriminalca – poručio je Hasić.

Ni mnogi radnici drugih preduzeća danas nisu na poslu, a prema riječima radnika ovakva situacija će trajati sve dok se već jednom ne počne sa riješavanjem problema.

(Zdici.Info)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal