Poveži se putem

ZDK

Zenička policija nema potvrdu o okupljanju boraca, ekipe preventivno na terenu

Objavljeno

-

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona od jutros su raspoređeni na nekoliko punktova magistralnog puta M-17 zbog mogućih okupljanja demobilisanih boraca.

Iz dežurnog centra MUP-a ZDK za Klix.ba su izjavili kako nemaju zvaničnih podataka o okupljanjima boraca, ali da su redovne policijske snage te manja podrške Specijalne policije MUP-a ZDK raspoređene na mjestima gdje su se do sada održavali protesti.

“Policijske snage su raspoređene na magistralnom putu M-17 u mjestu Karuše, Žepče i Blatuša kod Zenice, ali za sada nema indicija da će doći do okupljanja boraca i odvijanje saobraćaja je uredno”, kazali su iz operativnog centra MUP-a ZDK.

Više od 200 boraca jučer je u mjestu Karuše na pet sati blokiralo magistralni put M-17, a nakon deblokade puta su istakli kako će se i danas u 12 sati okupiti na istom mjestu te da će se okupljati do ispunjenja zahtjeva.

U izjavama za Klix.ba su istakli da će se igrati “mačke i miša” s policijom na taj način da neće vršiti blokadu puta dok je policija na terenu, a kada odu da će blokirati cestu. Podršku im je pružio veliki broj sugrađana, a naglasili su kako ne žele incidente s policijom.

(Klix)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal