Poveži se putem

BiH

Policija deblokirala petlju Šićki brod, nekoliko boraca prevezeno u UKC Tuzla

Objavljeno

-

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Specijalne jedinice FUP-a jutros su deblokirali petlju Šićki Brod u Tuzli, a koju je grupa demobilisanih boraca Armije Repbulike Bosne i Hercegovine tri dana držala u blokadi.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a TK policijska akcija sprovedena je jutros oko šest sati.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko bivših boraca zadobilo je povrede te su prevezeni u Univerzitetsko-Klinički centar u Tuzli, radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Kako nam je potvrđeno iz tuzlanske bolnice, dvije osobe su prevezene u ovu zdravstvenu ustanovu. Riječ je o pacijentima I.A. i P.M. koji se trenutno nalaze u obradi, a prve informacije kazuju da su zadobili lakše tjelesne povrede.

Advertisement

Saobraćaj se na glavnom saobraćajnom čvorištu sada odvija bez problema, a pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK još uvijek su na terenu.

Na mjestu trodnevne blokade ostali su polomljeni improvizorani šatori u kojima su borci proveli tri noći zaredom, stari namještaj i zgarišta na kojima su nekoliko puta palili vatru kako bi se zagrijali.

Podsjetimo, nezadovoljni zbog, kako su i sami naveli ignoranstkog odnosa nadležnih, grupa demobilisanih boraca u srijedu je blokirala petlju Šićki Brod u Tuzli.

Od Vlade FBiH zahtjevali su uspostavu tačnog boračkog registra, ukidanje 1.600 boračkih udruženja te omogućavanje naknade svim demobilisanim borcima.

Na poziv resornog federalnog ministra Salke Bukvarevića na pregovore u Sarajevo nisu željeli ići. Njega su pozvali da dođe u Tuzlu u čemu im je on na kraju i udovoljio.

Nakon što je od njih tražio da u zgradu Skupštine TK pošalju pet svojih predstavnika, borci to nisu željeli učiniti te je nakon nekoliko sati sastanak otkazan, a Bukvarević krenuo put Sarajeva.

(Klix)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal