Poveži se putem

BiH

Demobilisani borci odblokirali cestu u Karušama kod Doboja

Objavljeno

-

Nakon pet sati blokade magistralnog puta M-17 u mjestu Karuše kod Doboja, demobilisani borci odblokirali su ovu cestu. Ipak, poručili su da će se sutra ponovo vratiti s istim zahtjevima.
Današnji protest demobilisanih boraca kod Doboja uslijedio je pošto su njihove kolege ostale blokirati petlju Šićki Brod kod Tuzle, a kao i proteklih dana, imali su tri ista zahtjeva prema nadležnih institucijama.

Podsjećamo, demobilisani borci traže usvajanje jedinstvenog registra boraca, borački dodatak te ukidanje finansiranja boračkih organizacija.

U izjavama za Klix.ba kazali su kako će svaki dan blokirati magistralni put ukoliko to bude potrebno kako bi skrenuli pažnju nadležnih na njhove probleme, odnosno zahtjeve.

Na današnjem protestu kod Doboja okupili su se borci 110. brigade HVO-a iz Usore, OG-a 7 Jug te borci iz Tešnja, Maglaja i Doboj Juga. Istakli su da neće vršiti blokadu privrednika u Tešnju s obzirom da u velikoj mjeri ovise o njima, ali da će se do daljnjeg na ovaj način boriti za svoja prava.

(Klix)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal