Poveži se putem

Čestitke

Čestitka predsjedavajućeg OV Žepče u povodu Dana državnosti BiH

Objavljeno

-

Prije 80 godina, odnosno 25. i 26. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu održano je Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine – ZAVNOBiH-a.


Na ovaj dan su postavljeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne.


Dan državnosti BiH potvrdio je identitet i državnost Bosne i Hercegovine, obnovu hiljadugodišnje povijesne državne tradicije naše domovine, te očuvao njen identitet i učvrstio državno-pravni suverenitet.
Obilježavajući ovaj naš najznačajniji praznik prisjećamo se bogate dugogodišnje historije kroz koju smo uspjeli sačuvati državnost i kontunuitet Bosne i Hercegovine, jednako otvorene za sve njene narode i građane.


Svim Žepčankama i Žepčacima, kao i svim ostalim građanima jedine nam domovine BiH, bez obzira gdje se nalazili, u ime općinskog vijeća Žepče kao i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Predsjedavajući OV Žepče Edin Šišić

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal