Poveži se putem

Žepče

Žepačkim ulicama prodefilovala vesela karnevalska povorka

Objavljeno

-

Tradicionalna karnevalska povorka, predvođena učenicima Osnovne škole Žepče, i ove godine prošetala je žepačkim ulicama. Na čelu povorke bio je direktor Boris Sović, “doktor” koji je brinuo o zdravlju i raspoloženju mnogobrojnih građana koji su na ulicama Žepča pozdravili veselu karnevalsku povorku i uživali u maštovitosti i kreacijama ovogodišnjih učesnika.

Svoj doprinos veselju i mašti dali su i učenici područnih škola koji su sudjelovali u ovogodišnjem aktivnostima.

Unatoč hladnom vremenu i snijegu koji je jutros zabijelio ulice našega grada, oni najhrabriji naši sugrađani ispratili su veselu i razdraganu povorku i prisjetili se vremena kada su i sami bili djelom ovih pokladnih običaja, koji će zahvaljujući aktivnostima OŠ Žepče još dugo živjeti.

Kako i priliči maškarama, učenici su se sa svojim nastavnicima za ovu su se priliku kostimirali tematskim maskama, pa ste danas mogli u našem gradu sresti, zidare, navijače, svatove, pčelice, karte, Crvenkapice, sove, vuka i vilenjaka, proročicu, rokere, kauboje, pčelare, snješke i mnoštvo interesantnih kostima.

Osnovnoškolcima su se pridružili mališani iz Dječijeg vrtića Don Ivica Čondrić.

Vesela povorka prošetala je do platoa Doma kulture gdje su okupljene maškare mogle uživati u muzici i slatkom zalogaju, tradicionalnim krofnama i slatkišima.

Advertisement

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal