Poveži se putem

Žepče

FAN KLUB KK Orlovik Nansi – Učinjeni prvi koraci za košarkaški teren dostupan svima u Žepču

Objavljeno

-

Dugotrajani problem nedostatka adekvatnih igrališta u Žepču rezultirao je pokretanjem inicijative građana koju predvodi FAN KLUB KK „Orlovik Nansi“ Žepče koji će raditi na tome da svi ljubitelji sportskih aktivnosti imaju jedno mjesto koje će uvijek biti dostupno svima, a svoj fokus stavljaju na izgradnju potpuno novog košarkaškog terena.

Iz inicijative navode kako su već održali sastanak sa načelnikom Žepča na temu dodjele zemljišta koji je prošao veoma pozitivno te smatraju kako se za sada kampanja odvija u pravom smjeru. Također, započeli su i sa registracijom Fan kluba pri čemu će realizacija svih njihovih aktivnosti biti u mnogome olakšana.

Svi smo svjesni važnosti fizičke aktivnosti, posebno među mladima, a nedostatak odgovarajućih mjesta za sportske aktivnosti može značajno utjecati na njihovu kvalitetu života. Upravo iz tog razloga, odlučili smo poduzeti konkretne korake kako bi mladima omogućili kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz igranje košarke. – rekao je Almir Čišić ispred inicijative.

Navode kako bi novi teren bio dostupan svima, bez obzira na uzrast ili sportsko iskustvo, čime će se podstaknuti zajedništvo i aktivni život među građanima i građankama Žepča.

Oduvijek smo bili svjesni nedostatka adekvatnih igrališta u našem gradu, a posebno nedostatka košarkaških terena. Osjećamo odgovornost prema zajednici i želimo doprinijeti stvaranju boljih uslova za življenje mladih ljudi ovdje. Izgradnjom novog košarkaškog terena želimo podstaći mlade na bavljenje sportom, razvijanje sportskog duha i očuvanje zdravog načina života. – istaknuo Almir Čišić.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal