Poveži se putem

Kultura

Foto i video: U Žepču održan spektakularni koncert grupe Van Gogh

Objavljeno

-

U subotu 04.06.2016. godine u sklopu manifestacije “Žepačko ljeto” koja se održava svake godine u organizaciji Općine Žepče i JU Dom kulture Žepče na žepačkoj tržnici održan je 16. Međunarorni rock festival.
Koncert za pamćenje na ovogodišnjem festivalu odžao je srbijanski bend Van Gogh.

Rođen u najboljim vremenima – osamdesetih u Jugoslaviji – a odrastao i sazreo u najtežim – devedesetih u Srbiji – Van Gogh danas ponosno nosi titulu posljednjeg velikog benda stvorenog na ovim prostorima. To je grupa koja je napunila sve najvažnije domaće koncertne dvorane, grupa čije je albume kritika svrstavala među najbolje u istoriji ovdašnje diskografije i grupa koja na komplimente redovno nailazi i van granica svoje zemlje: u Engleskoj, Americi, Nemačkoj, Italiji i na raznim drugim stranama svijeta. U karijeri dugoj tri decenije – što predstavlja podvig bilo gde na planeti – Van Gogh je sve vrijeme pokazivao izuzetno poštovanje prema svojoj publici; ona mu je uzvraćala velikom ljubavlju i nepokolebljivom lojalnošću.

Pored spektakularnog koncerta grupe Van Gogh, na festivalu su nastupili bendovi Gruver iz Zenice i Mali bubanj iz Doboja.

“Koncert bio fenomenalan, jedan od najboljih ikad održanih u Žepču. Atmosfera izvrsna, publika kao u transu. Gosti iz Van Gogh-a su posvetili toliko pažnje publici kao da sviraju u nekom glavnom gradu, a ne u malom Žepču. Sve zajedno mi daje jedan jasan signal da u Žepču i okolini još ima mnogo ljudi koji vole ovakve koncerte, te da jedva čekamo naredno izdanje Međunarodnog rock festivala.”– rekao je za portal Zepce.Ba po završetku koncerta direktor JU Dom kulture Žepče i glavni organizator manifestacije, Miroslav Ilić.

Kroz video prilog i fotogaleriju pogledajte jedan mali dio atmosfere sa sinoćnjeg koncerta.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal