Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Visoke delegacije ambasada, EU, OSCE-a i OHR-a u BiH danas posjetile Žepče

Objavljeno

-

Ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Japana i Francuske u BiH, pomoćnici ambasadora Njemačke, Ruske federacije i Turske u BiH, delegacija EU u BiH, predstavnici OHR-a i OSCE-a predvođeni šefom misije OSCE-a u BiH Johnatanom Moore-om, danas su posjetili općinu Žepče.

Cilj posjete ovih delegacija bio je da se uvjere kako funkcionišu dobri primjeri obrazovanja u sklopu naše lokalne zajednice.

Delegacija visokih zvaničnika posjetila je općinskog načelnika Matu Zovku i predsjedavajućeg OV Žepče Muhameda Jusufovića, a potom zajedno sa domaćinima posjetila je i Srednju mješovitu školu Žepče i GŠ Katarina Kosača Kotromanić.

Uz srdačan doček i dobrodošlicu, goste su pozdravili direktor SMŠ Žepče Zijah Maličbegović i njegov pomoćnik Ivica Penić, koji su sve prisutne upoznali sa dobrom praksom ove škole, njenim problemima, uspjesima, planovima itd.

Uz zvuke Adiemus-a, u izvedbi orkestra nastavnika i učenika GŠ Katarina Kosača Kotromanić, riječi dobrodošlice, te kratakim historijatom glazbene škole, ambasadore i ostale uvažene goste pozdravio je ravnatelj GŠ Katarina Kosača Kotromanić, Pero Zekić.

Učenici i nastavnici ove dvije škole, po završetku oficijelnog dijela programa, mogli su u opuštenoj atmosferi porazgovarati sa ambasadorima i razmijeniti neka iskustva.

Advertisement

Gosti nisu krili oduševljenje činjenicom da je Žepče jedna od rijetkih općina u kojoj savršeno, uz veoma male poteškoće, funkcioniše i živi dobra praksa školstva, ujedinjene škole sa dva plana i programa, a kao takav primjer može poslužiti prilikom rješavanja mnogih značajnih problema sa kojima se susreće Bosna i Hercegovina.

Da dobro funkcioniše i portal Zepce.Ba, uvjerite se u nastavku i pogledajte kako je to sve izgledalo u kratkoj video-priči i fotogaleriji koje smo pripremili za sve vas.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal