Poveži se putem

Sport

Foto i video: Završen 5. Malonogmetni turnir MZ Žepče- Pobjednik ekipa Begovog Hana

Objavljeno

-

U srijedu 12.08.2015. godine na sportskom poligonu OŠ Žepče u završnici ovogodišnjeg, petog po redu, Malonogometnog turnira mjesnih zajednica Općine Žepče, odigrane su i posljednje utakmice i to za treće i prvo mjesto.

U finale Turnira plasirale su se ekipe Begovog Hana i Preka u borbi za prvo mjesto, i Ljubne i Osove u borbi za treće mjesto.

U prvoj utakmici, rezultat je bilo neizvjestan do samog kraja, a u regularnom vremenu ekipe su zabile po tri gola. Treće mjesto je odlučeno penalima, a osvojila ga je ekipa Osove pobjedom nad ekipom Ljubne rezultatom 2:0 (5:3).

Između dvije finalne utakmice, u revijalnom dijelu programa nastupile su Žepačke mažoretkinje, kao i zvijezda večeri, državni prvak u fudbal free-style-u, Zlatko Mešić iz Modriče, koji je prisutnim pokazao veliki broj vještina sa loptom.

Glavnu i najvažniju utakmicu ovogodišnjeg Turnira igrale su ekipe Begovog Hana i Preka. Dobrom igrom i odličnom atmosferom u publici, titulu nabolje na ovom turniru osvojila je ekipa MZ begov Han i to pobjedivši ekipu Preka rezultatom 4:1.

Nakon odigranih utakmica, uslijedilo je proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa.

Advertisement

Za najboljeg golmana proglašen je Nihad Mujičić, a najbolji strijelac bio je Mujić. Ove godine za naboljeg igrača turnira proglašen je Belmin Bečić, a pored njih trojice za idealnu postavu nagradu su dobili  Ilija Šimić i Kristijan Jukić.

Priznanje za fair-play igru dobila je ekipa Osove.
Nagradu trećeplasiranoj ekipi Osove uručio je poslanik Skupštine ZDK-a Damir Jukić, a za drugo mjesto, koje je osvojila ekipa Preka, uručio je predsjedavajući OV Žepče Muhamed jusufović.

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko imao je čast da dodijeli priznanje i pehar pobjedničkoj ekipi 5. Malonogometnog turnira mjesnih zajednica Općine Žepče, a to je ekipa MZ Begov Han.

Dodjelom priznanja i proglašenjem najboljih završen je 5. Malonogometni turnir mjesnih zajednica Općine Žepče.

Kompletnu fotgaleriju možete poldai na OVOM LINKU

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal