Poveži se putem

Žepče

Foto: JU Centar za socijalni rad Žepče i Udruženje Pomozi.ba podijelili pakete nezaposlenim porodiljama

Objavljeno

-

JU  Centar za socijalni rad Žepče u saradnji sa Udruženjem „Pomozi.ba“ sa sjedištem u Sarajevu je u proteklih 15 dana relaizovaa projekat podjele paketa za novorođenčad nezaposlenih porodilja.

Udruženje „Pomozi.ba“ je doniralo JU Centar za socijalni rad Žepče 360 paketa pelena ( 699 kg.), dva dječija krevetića, higijenu za djecu ( šamponi, vlažne maramice, ulja, kreme, puderi, flašice za bebe, memice) kao i jedan dio garedrobe za djecu onih roditelja koji su lošijeg imovinskog stanja, a u svrhu podjele novorođenčadima nezaposlenih porodilja ( oba roditelja nezaposlena ). Ovim projektom je obuhvaćeno 183 porodilje, 5 samohranih majki/porodilja, kao i 6 porodilja koje su rodile blizance.

Prilikom same podjele, reakcije porodilja su bile veoma pozitivne, te su izrazile zahvalnost na doniranim paketima, kako osoblju JU CZSR Žepče, tako i Udruženju „Pomozi.ba“.

Ovom prilikom JU Centar za socijalni rad Žepče zahvaljuje se Udruženju „Pomozi.ba“ Sarajevo na dodijeljenoj donaciji za nezaposlene porodilje na općini Žepče i na ukazanom povjerenju Centru prilikom realizacije ovog projekta ( partner ) i nadaju se nastavku saradnje u budućnosti.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal