Poveži se putem

Žepče

Foto: Načelnik Zovko upriličio tradicionalni “Božićno-novogodišnji prijem”

Objavljeno

-

Trećeg dana najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića, općinski načelnik Mato Zovko upriličio je tradicionalni „Božićno-novogodišnji prijem“ koji je održan u Gradskoj kavani u Žepču.

Svečanom prijemu su se, među brojnim zvanicama, odazvali mnogobrojni dužnosnici sa federalnog i kantonalnog niva, pomoćnici općinskog načelnika iz svih službi, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Žepče, predstavnici vlasti svih nivoa, predstavnici privrednog, vjerskog, sportskog i društvenog života općine Žepče, predstavnici nevladinog sektora, brojni žepački poduzetnici, mediji i drugi.

Pozdravnim govorom prijem je otvorio načelnik Mato Zovko koji se osvrnuo na godinu koja je na izmaku, za koju je rekao da je jako brzo prošla.

„Ova 2018. godina, koja je već pri kraju, protekla je u znaku obilježavanja 560. obljetnice od prvog pisanog spomena Žepča. 1458.-2018. godina.  Zamislite 560. godina!  Nismo mi prvi koji živimo ovdje, a ne daj Bože da budemo i posljednji koji ćemo ovdje živjeti. Ovdje se rađalo, radilo, izgrađivalo, čuvao se ovaj prostor. Tugovao narod, radovao se, i evo ja sa ovog mjesta svima onima koji su ovdje živjeli zahvaljujem, a posebno onima koji su iza sebe ostavili dobra djela za ovo naše Žepče. Svaka godina, pa i ova 2018. je specifična po nečemu. Tako je ova godina, gledano iz kuta općinske vlasti, godina u kojoj se najviše izgradilo i obnovilo objekata i infrastrukture u jednoj godini. Mi smo u ovoj godini implementirali ili su u tijeku projekti u vrijednosti 5 milijuna i 400 tisuća KM, od čega je milijun i 300 tisuća KM iz općinskog proračuna. Ja ne znam da li ćemo ikada opet dostići tu brojku i zahvaljujem se svima koji su pomogli i doprinijeli da se to sve odradi u ovoj godini. Vi znate da su Žepče nekad nazivali „crnom rupom u Federaciji“ i da  nam je trebalo puno vremena da dokažemo da su ovdje kulturni narodi i da vole svoje Žepče, a od tog takvog naziva mi smo stigli da završimo dva projekta Europske unije o prekograničnoj suradnji BiH, RH, Crna Gora IPA 2014.-2020. godina koji ne ulaze u vrijednost ovih projekta. Nismo zaboravili ni sve druge  projekte koji su potrebni za što bolje uvjete života na našem području, samozapošljavanje, poticaji za stambenu izgradnju, kultura, školstvo i sve ono što našem čovjeku treba kako bi ublažili problem odlaska s ovih prostora. Hvala vam svima na razumijevanju, suradnji, promoviranju našeg lijepog Žepča, sve u cilju da našem čovjeku pomognemo da mu bude što lakše i ugodnije živjeti na ovom prostoru posebno hvala i našim poduzetnicima za svako očuvano i sačuvano radno mjesto. I ja bih volio i nadam se da će se u Federaciji steći uvjeti kako bi vi mogli povećati prava radnika u cijeloj godini trebamo sumirati sve što je iza nas. Sve ono dobro trebamo ponijeti sa sobom u Novu godinu. Na tome neka što više imamo uspjeha i da na tome sve više radimo. U to ime svim katolicima želim Čestit Božić i radosne božićne blagdane, pravoslavcima želim sretan nadolazeći Božić, a svima nama sretnu, miru i stabilnu 2019. godinu.”

Prisutne goste pozdravio je i žepački župnik vlč. Predrag Stojčević.

Advertisement

„U duhu međusobnog mira  i uvažavanja želim svima da mir bude onaj koji će zavladati u našim životima, našim obiteljima, našim srcima, i neka mir bude put naš.“ kazao je vlč. Stojčević,  te još jednom katolicima čestitao Božić i svima Novu godinu.

Druženje je nastavljeno uz čestitanje i ugodan razgovor tokom kojeg je goste zabavljao žepački umjetnik Josip Tirić.

(Radio Žepče / Zepce.ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal