Poveži se putem

BiH

Foto: Nove poplave u BiH: U Cazinu poplavljeno više objekata, otežan saobraćaj

Objavljeno

-

Vodene bujice uzrokovane obilnim kišnim padavinama pričinile su materijalnu štetu na području općine Cazin, u sjeverozapadom dijelu Bosne i Hercegovine, gdje je poplavljeno više desetaka stambenih i poslovnih objekata. Intenzitet padavina je, prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, u proteklih 48 sati pojačan, a na području općine Cazin poplavljeno je više desetaka stambenih i poslovnih objekata.

U cazinskim naseljima Mutnik, Slatina, Kapići, Tržačka Raštela i Ćoralići mjestimične poplave nanijele su štetu usjevima, a iz općinske službe Civilne zaštite je potvrđeno da je poplavljen most u naselju Begove Kafane.

Kako je za AA rekao stanovnik naselja Pjanići Adis Samardžić, u ranim jutarnjim satima voda je u roku od sat vremena dosegla nivo koji je ugrozio više desetaka objekata u tom naselju.

Kiša pada već tri dana, a kako je rekao, izlijevanjem rijeke Mutnice iz korita te uslijed oborinskih voda koje se slijevaju sa okolnih brda, poplavljena je i cesta u tom naselju, tako da saobraćanje putničkih motornih vozila nije moguće.

“Voda ulazi u objekte, to je treći put ove godine, cesta je neprohodna za putnička vozila. Nivo vode je u stagnaciji, ali kiša ne prestaje”, rekao je.

Obilne padavine uzrokovale su poplave u tom dijelu Bosne i Hercegovine i u prvoj polovini septembra. Tada su vodene bujice i klizišta uzrokovali veliku materijalnu štetu na desecima objekata.

Advertisement

Poplave koje su u maju pogodile BiH prouzrokovale su štetu od oko četiri milijarde konvertibilnih maraka.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal