Poveži se putem

Žepče

Foto: Obilježen Dan šehida na općini Žepče

Objavljeno

-

Više stotina vjernika, članova porodica šehida, familija, prijatelja, posjetili su danas povodom Dana šehida gornjomahalske žepačke šehitluke. Broj onih koji su, osim članova šehidskih porodica, posjetili gornjomahalski mezaristan, pokazao je da šehidi Žepča nisu zaboravljeni, ,niti njihova žrtva koju su podnijeli za slobodu u kojoj generacije žepačkih Bošnjaka danas uživaju.

Nakon klanjanja podne-namaza u čaršijskoj Ferhat-pašinoj džamiji u šehidskom haremu Gornja Mahale upriličena je dova i učenje Jasina i Fatihe pred duše svih šehida i žrtava općine Žepče proteklog rata.

Dove i Ja'sin proučili su imami Medžlisa Islamske zajednice Žepče predvođeni glavnim imamom Džafer-ef. Gračićem.

Nakon učenja glavni imama ef. Gračić obratio se prisutnim prigodnim govorom upučujući poruke značaja i važnosti sjećanja na šehide i njihovu nesebičnu žrtvu koju su podnijeli za slobodu vjere, nacije i domovine.

Ovim povodom Organizacija porodica šehida i poginulih boraca „Zambak“ Žepče položila je cvijeće i učenjem Fatihe odala počast svojim najmilijim.

Inače, na području cijele općine od jutarnjih sati na svim šehitlucima i mezarijima, vjernici i imami na prigodan način odali su počast šehidima i poginulim borcima općine Žepče.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal