Poveži se putem

Žepče

Foto: Tuga i bol u porodicama poginulih tinejdžera

Objavljeno

-

Vijest o pogibiji troje tinejdžera, Olivera, Monike i Nevene potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu. Službenici policije MUP-a ZDK još uvijek poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu navečer u Žepču kojom prilikom je život izgubilo troje mladih Žepčaka, Oliver Hrkač, Monika Antolović i Nevena Mijić.

U Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona kazali su da im nalaz obdukcije još nije stigao, a da će o svim drugim okolnostima ove nesreće javnost blagovremeno obavijestiti.

Ipak, kako smo saznali, do nesreće je najvjerovatnije došlo zbog prevelike brzine i gubitka kontrole nad vozilom usljed čega je vozilo prešlo na drugu stranu kolovoza i sudarilo se sa terencem koji je išao iz suprotnog smjera. Zbog preranog odlaska mladih sugrađana nad Žepčem se nadvila tuga.

Tišina i tuga koja se mogla osjetiti ne samo oko porodičnih kuća nastadalih Žepčaka, već i u samom gradu najbolje opisuju stanje nakon pogibije troje mladih sugrađana.

Nevena Mijić živjela je u naselju Orahovica, na putu od Žepča prema Zavidovićima. Bila je izuzetno aktivna mlada osoba koja je nakon završene Srednje mješovite škole radila u sportskoj kladionici, ali bila i aktivista Crvenog križa.

Vijesti o tragičnom događaju išle su vrlo sporo. Istinu smo saznali tek negdje u jutarnjim satima – kaže otac Jovo.

Advertisement

Nakon završetka smjene Monika i Oliver su došli po Nevenu i krenuli su u disko klub, trebalo im je još 100 ili 200 metara da stignu, ali nažalost nisu uspjeli.

U naselju Tatarbudžak gdje živi porodica Olivera Hrkača kao i u Orahovici tišina, tuga, suze i bol porodice, prijatelja i komšija. Poginuo je najmlađi sin Oliver koji je bio omiljen jer je volio raditi i uvijek je bio spreman priskočiti u pomoć.

Rano ujutro došao mi je drugi sin sa džipom. Znao sam da nešto nije uredu jer nije došao mercedesom kao što to uvijek radi. Pitao sam je li to Oliver sletio, rekao je da jeste. Pitao sam je li u bolnici, on je rekao: Ne, u mrtvačnici je. Tada sam se zaledio – prisjeća se otac Anton.

– Na istom mjestu mi je kćerka nastradala prije par godina. Ostala je živa i to jedva. Oporavila se i sada živi u Njemačkoj – kaže Anton i naglašava da je sudbina htjela da on i njegova porodica ne odsele u Australiju kada su to planirali, a razlog je bilo Oliverovo rođenje.

I u Goliješnici gdje živi porodica Monike Antolović koja je bila svestrana sportašica i odlična učenica koja je bila kandidat za učenika generacije, jer tokom četvorogodišnjeg školovanja nikada u Medicinskoj školi nije dobila drugu ocjenu osim petice.

Za sada jednostavno ne možemo naći ništa što bi nam bila utjeha. Bila je dobar oslonac za sve – kaže tetak Jozo.

Odlukom načelnika Općine Žepče, ponedjeljak je proglašen Danom žalosti, a Oliver i Monika su sahranjeni danas, dok će sahrana Nevene biti obavljena sutra od 15 sati.

Advertisement

(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal