Poveži se putem

Sport

Foto: U nedjelju na rijeci Bosni održan “Kup kupova – Žepče 2015”

Objavljeno

-

U nedjelju, 25. oktobra, na rijeci Bosni u Žepču je održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak. Organizator ovog tradicionalnog takmičenja je Sportsko ribolovno društvo “Bosna” iz Žepča. Na takmičenju je učestvovalo 20 ekipa iz ribolovnih udruženja sa prostora Bosne i Hercegovine, te i gosti iz Hrvatske.

“Štapove su ukrstile” ekipe iz Viteza, Prijedora, Breze, Kaloševića – Tešnja, Sarajeva (dvije ekipe), Banovića, Živinica, Vogošće, Prnjavora, Jajca, Gunje (HR – dvije ekipe), Ilijaša, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Srebrenika, Tuzle i dvije ekipe domaćina.

Nakon četiri sata takmičenja, prvo mjesto ekipno osvojila je  ekipa SRD “Zeba” iz Srebrenika, drugo mjesto osvojilo je udruženje “Alić Hidajet Hitko” iz Ilijaša i treće mjesto SIRK “Bistro” iz Tuzle.

Advertisement

Majstor staze je bio Stipica Mlakić iz Viteza sa 15.550 grama.

Sva ulovljena riba predata  je udruženjima “Blinker” iz Kaloševića i Udruženju “Bistro!” iz Sarajeva za poribljavanje jezera Kalošević i jezera Starača u Ilijašu.

Kao i svake godine, članovi SRD “Bosna” iz Žepča su se pokazali kao izvrsni organizatori i domaćini, a u razgovorima nakon takmičenja, kao jedina mana ovom takmičenju je naveden sektor C koji je bio jako neujednačen i plitak, tako da je tu izostao ulov kod takmičara. No, sigurni smo da će vrijedni članovi SRD “Bosna” popraviti pomenuti sektor pred njihovu tradicionalnu “Škobaljijadu” koja će se održati u novembru mjesecu.

Nagrade pobjednicima uručio je načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

Nakon proglašenja pobjednika i zajedničkog ručka, nastavljeno je druženje starih znalaca, a rezultati na takmičenju su, kao i svaki put, samo način da se te godine odredi na čiji račun će biti najviše šala.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal