Poveži se putem

Maglaj

Foto: U Šeheru eko-akcijom obilježen Svjetski dan voda

Objavljeno

-

Na području novošeherskog kraja danas je počela i realizacija projekta pod nazivom „Bez po muke sve očiste naše ruke“ u kojem je sudjelovalo blizu 300 aktivista iz različitih udruga ali i različitih nacija i generacija.

Naravno, najbrojniji su bili učenici starijeg školskog uzrasta i njihovi nastavnici O. Š. „N. Šeher“ Maglaj ali svoj doprinos ovoj akciji su, uz organizatore PESRD „Oaza mira“ Maglaj, dali i vrijedni članovi Nogometnog kluba“Novi Šeher“ i Udruge mladih „Dom“ Žepče te brojni novošeherski pojedinci i poduzetnici.


Rezolucijom UN-a iz 1992 godine 22. ožujak/mart je proglašen Međunaprodnim danom voda.
Stoga, početak ove akcije je i bio upravo danas, a nastavak slijedi sve do 22. 04. 2024. godine kada se obilježava Dan planete Zemlje. Tijekom narednog mjeseca planira se nastaviti sa akcijom čišćenja korita rijeke Liješnice i svih njenih pritoka na novošeherskom području te zasad katalpi i topola. Projektom je planirana i izgradnja drvenih klupa te postavljanje eko-natpisa uz Liješnicu i njene pritoke. Naravno, realizacija projekta ne ovisi samo o dobroj volji mještana novošeherskog kraja već i o sufinanciranju planiranih aktivnosti.


Vrijedno je spomenuti da je današnji početak projekta pratila i FTV te brojni lokalni portali, a sav prikupljeni otpad je Javno komunalno društvo Maglaj odvezlo na deponiju. „Danas smo bili svjedoci prelijepe harmonije ekološke svijesti i složnih ruku koje su iza sebe ostavile puno ljepši i čišći ovaj dio prirode“- izjavio je Marinko Kelavić, voditelj projekta.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal