Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču održana promocija knjige “Razotkrivanje” i druženje uz “Muhabet sa Razom”

Objavljeno

-

U sali OV Žepče sinoć je promovirana knjiga „RAZOtkrivanje“ autorice Razije Čolaković Razo. Udruženje „Spektar“ i Asocijacija „FATMA“ Žepče pripredili su lijepo druženje za Žepčanke, ali i gošće iz susjednih gradova. U sali se tražila stolica više, a druženje je potrajalo nekoliko sati.

„RAZOtkrivanje“ je druga knjiga koja je potekla iz Razinog pera. Prva knjiga odisala je osebujnim humorom jedne Krajiškinje, dok se u novoj knjizi akcenat stavlja na položaj žene u društvu.  Kroz lične primjere iz djetinjstva i života, autorica je željela pobuditi svijest kod žena da ne treba da odustaju od vlastitih snova, da ne treba da šute i trpe nasilje, ne dozvole da ih se ponižava ili stavlja u drugi plan, jer islam kao vjera, nalaže i ženama da se educiraju, obrazuju i kao takve budu korisne široj zajednici.

-„Kako da ja, kao majka, odgajam djecu, ako ne mogu da se obrazujem i školujem, čemu da učim djecu i kakvo znanje im mogu prenijeti ako se ne nadograđujem na tom polju? Većinom su majke te koje najviše vremena provode sa svojom djecom i ženina je obaveza da bude educirana da bi odgovorila potrebama djeteta“, kazala je Čolaković.

Novac od prodaje prve knjige „Leptir“ Raza je iskoristila da ostvari svoj djevojački san, da upiše fakultet žurnalistike, a kroz šalu dodaje da će uskoro pred publikom sjediti magistra diplomatije.

Kroz višesatni razgovor s publikom Razo je otkrila da je u pripremi i treća knjiga pod nazivom „Svekrvin sin“ za koju već postoji ogromno interesovanje.

Kako u vremenu kada se društvene mreže masovno koriste za širenje negativizma, Razo je pokazala kako ipak, iste mogu donijeti i koristi. Od jedne facebook stranice namijenjenoj širenju pozitivne energije i dnevne doze smijeha, izrodile su se dvije knjige, na kojima se, zasigurno, priča neće završiti.

Advertisement

Muhabet sa Razom trajao je do kasnih večernjih sati uz salve smijeha i poslastice za koje su se pobrinule naše sugrađanke Erna Dervišić i Aida Šečić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal