Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču održane 3. Dječije sportske igre pod nazivom “Vratimo osmijeh”

Objavljeno

-

Dana 21.08.2016. godine u organizaciji mjesne zajednice Zenički Put, uz pomoć Udruge za održiv razvoj UzoR Žepče, Općine Žepče i USAID-a, kroz projekat PRO-Budućnost, održane su 3. Dječije sportske igre pod nazivom „Vratimo osmijeh„.

Na igrama su sudjelovali predstavnici 6 mjesnih zajednica općine Žepče. Igre su održane na igralištu Mz Zenički Put, a otpočele svečanim postrojavanjem sudionika igara.

Sportske igre su održane u malom nogometu i odbojci na pijesku. Nadmetanje u malom nogometu održano je za dva uzrasta i to od 1.do 6. razreda OŠ i od 6. do 9. razreda OŠ, dok je nadmetanje u odbojci na pijesku održano za djevojke.

Na ceremoniji otvaranja svojim dolaskom manifestaciju su podržali predsjednik Sportskog saveza općine Žepče Darko Andrijević, predsjedavajući OV Žepča Muhamed Jusufović, ministar u vladi ZDK  Nurđehan Šahinović, direktor Centra za socijalni rad Edin Šišić, kao i mnogi drugi.

U uvodnom dijelu ceremonije predsjednik udruge UzoR Dragan Janko pozdravio je sve prisutne i zaželio fer i sportsko nadmetanje, dok je predsjednik  MZ Zenički Put Alija Kahriman zahvalio svima koji su uzeli učešće u igrama, kao i donatorima.

Advertisement

Predsjedavajući općinskog vijeća Žepče, gospodin  Muhamed Jusufović, ispred općinskih vlasti pozdravio je sudionike igara, te podržao nastavak ove manifestacije i neredne godine uz tendenciju porasta broja mjesnih zajednica koje će uzeti učešće na igrama, te zvanično otvorio igre.

U odbojci na pijesku prvo mjesto osvojile su djevojke iz MZ Zenički Put, a drugo mjesto djevojke iz MZ Žepče. U nadmetanju u šahu prvo mjesto osvojila je Ivana Janko IZ mz Zenički Put. Nakon cjelodnevnih nadmetanja, prvo mjesto u malom nogometu u mlađoj kategoriji osvojila je ekipa Preko, drugo mjesto je osvojila ekipa Luke iz MZ Ciglane, a treće mjesto ekipa MZ Zenički Put. U kategoriji uzrasta djece od 6. do 9. razreda OŠ, prvo mjesto osvojila je mjesna zajednica Preko, drugo mjesto ekipa Varošišta iz MZ Zenički Put i treće mjesto ekipa Luke iz MZ Ciglane.

Najmlađi igrač bio je Amar Mehić, a za najboljeg strijelca turnira proglašen je Matej Slišković.

U povlačenju konopca za odrasle između mjesne zajednice Zenički Put i ostalih mjesni zajednica, rezultat je u konačnici neriešen, jer je konopac pukao, a svi sudionici nadmetanja su završili na zemlji.

Za sve sudionike igara, kojih je bilo preko 200, mjesna zajednica Zenički Put, uz pomoć donatora, osigurala je cjelodnevno osvježenje i hranu.

Ovim putem predstavnici mjesne zajednice Zenički Put žele da se zahvale donatorima, predstavnicima mjesnih zajednica koje su sudjelovale na igrama, kao i svim građanima koji su svojim dolaskom na igre podržali ovakav vid druženja između djece.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal