Poveži se putem

Religija

Foto: Kardinal Vinko Puljić predslavio Svetu misu u Žepču

Objavljeno

-

U župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskoga u Žepču, 27. kolovoza 2016. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu povodom obilježavanja 50. godišnjice od dolaska i djelovanja Marijinih sestara čudotvorne medaljice u župi Žepče.

U svojoj homiliji kardinal Puljić protumačio je smisao ženskih redovničkih zajednica ističući posebnu crtu duhovnoga majčinstva. Napomenuvši da sestre obično uz redovničko ime uzimaju i ime Marija pozvao je redovnice da životni oslonac pored Krista traže i u Mariji „koja je beskompromisno vršila volju Božju“. Kardinal Puljić u svojoj homiliji usporedio je one koji su se odazvali duhovnome pozivu sa kaležom koji je u svome unutarnjem dijelu pozlaćen da bi čuvao Presvetu Krv i koji se samo za to služi, te napomenuo da ni u jednome trenutku Bogu posvećenim osobama ne smije ta svijest iščeznuti.

Na kraju Svete mise kardinalu Puljiću riječi zahvale izrekla je provincijalka sestra Kaja Ljubas i uručila prigodni dar kao i župniku vlč. Predragu Stojčeviću.

Na Svetoj misi sudjelovalo je i koncelebriralo oko 17 svećenika, oko 40 Marijinih sestara i velik broj župljana župe Žepče. Za ovaj svečani događaj župljani su se pripremali trodnevnicom.
(kta)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal