Poveži se putem

Sport

Foto: Završen 3. Memorijalni turnir u odbojci “Monika Antolović”

Objavljeno

-

Drugog dana III Memorijalnog turnira u odbojci „Monika Antolović“ takimičili su se ženski odbojkaški klubovi iz pet gradova: Žepča, Zenice, Zavidovića, Maglaja i Doboja. Turnir je počeo minutom šutnje za stradale i himnom Bosne i Hercegovine.

Memorijalni turnir je proglasio otvorenim predsjedavajući Odbora za međureligijsku saradnju/suradnju Žepče, vlč. Predrag Stojčević riječima da je potrebno da se kroz ovo druženje traži ono što nas povezuje, a nikako ono po čemu se razlikujemo.

ŽOK (ženski odbojkaški klub) „Žepče“ i ŽOK „Panter“ iz Doboja otvorili su drugi dan takmičenja. Ekipa ŽOK „Žepče“ bila je bolje i ostvarila pobjedu 2:0 u setovima.

Drugu utakmicu su igrale ekipe ŽOK „Zavidovići“ i ŽOK „Čelik“ iz Zenice. Ubjedljivim rezultatom od 2:0 u setovima pobijedila je ekipa „Čelika“.

Na rasporedu za treću utakmicu bile su ekipe OK „Maglaj“ i ŽOK „Čelik“ Zenica gdje je ovoga puta ekipa iz Maglaja dominantnijom igrom ostvarila pobjedu od 2:0.

Četvrta utakmica za III mjesto je igrana između ŽOK „Panter“ iz Doboja i ŽOK „Čelik“ iz Zenice. Ekipa iz Zenice je istrajnošću i snagom osvojila III mjesto rezultatom od 2:0.

Advertisement

Finalnu utakmicu odigrale su ŽOK „Žepče“ i OK „Maglaj“. Igrana su tri seta u kojima je bolju koncentraciju i igru pokazala ekipa iz Maglaja. Stari/novi pobjednici III Memorijalnog u odbojci „Monika Antolović“ je Ženski odbojkaški klub „Maglaj“. Ekipa „Maglaja“ osvaja turnir „Monika Antolović“ već treću godinu zaredom.

Poredak drugog dana turnira:
1. ŽOK „Maglaj“
2. ŽOK „Žepče“
3. ŽOK „Čelik“ Zenica
4. ŽOK „Panter“ Doboj
5. ŽOK „ Zavidovići“

Na turniru su u dva dana takmičenja učestvovale 103 djevojke.

Ovaj dvodnevni turnir su podržali Renovabis (njemačka biskupska konferencija) i Misija OSCE-a u BiH. Suorganizatori III Memorijalnog turnira bili su SMŠ „Žepče“ i ŽOK „Žepče“, tehnički pokrovitelj Glazbena škola „Katarina Kosača Kotromanić“ i sponzor Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije, dok su dvodnevni događaj medijski pokrivali Radiopostaja Žepče, Radio Žepče i web portal Zepce.ba .

Organizatori turnira se posebno zahvaljuju volonterima na pomoći oko održavanja i realizacije turnira, ali i učenicima i profesorima Srednje mješovite škole „Žepče“ koji su priremili ukusnu zakusku za sve učesnike, posjetitelje i goste. Također se zahvaljuju takmičarkama na fer i korektnoj igri.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal