Poveži se putem

BiH

Golfom pregazio 3 djevojke i pobjegao

Objavljeno

-

U prometnoj nesreci koja se preksinoc dogodila na magistralnom putu Doboj – Banja Luka, u Jelahu, teske povrede zadobile su Mersida Hrnjic (22) iz Drncica i Sanela Brkovic (26) iz Miljanovaca, dok je s laksim povredama prosla Selma Hujdur (21) iz Tesnja.

Na njih je u blizini benzinske pumpe “Energopetrol” u centru Jelaha naletio “golf” (198-M-730) koji je vozio H. C. (17) iz Ljetinica kod Tesnja, poslije cega je pobjegao sa mjesta nesrece.

– Culi smo jak udar i istrcali smo vani. Vidjeli smo kamion kako prolazi i iza njega tri tijela na asfaltu. Mislili smo da ih je on udario. Odmah smo pritrcali i povrijedjene svojim kombijem prebacili do bolnice u Tesnju. Nevjerojatno je da je covjek pobjegao, ali sam razocaran i nasim vozacima, jer nitko nije htio zaustaviti vozilo i pomoci unesrecenima – ispricali su novinarima Dnevnog avaza Elvis Didic i Hazim Sisic po povratku iz Tesnja.

Marinko Basic, radnik na benzinskoj pumpi, kaze da na mjestu nesrece za sekundu nicega vise nije bilo, osim kisobrana koji je ostao iza neke od djevojaka.

Odmah je pokrenuta potraga. Iako je nekoliko stotina metara dalje bila locirana ophodnja prometne policije, ona nije uocila H. C., jer je on, vjerojatno da bi izbjegao glavni put, skrenuo u sporednu ulicu prema industrijskoj zoni u Jelahu.

Policija je raspolagala podatkom da je u pitanju crveni “golf II” i da registarske oznake pocinju s 198-M, sto je, na koncu, bilo i dovoljno da nesto prije ponoci 17-godisnji vozac bude i uhicen.

U tesanjskoj Opcoj bolnici djevojke su zbrinute, poslije cega su Mersida i Sanela upucene u Kantonalnu bolnicu Zenica, dok je Selma zadrzana.

Advertisement

– Vracale smo se s posla iz firme “Koze komerc”. Htjele smo prijeci na drugu stranu. Stajale smo uz ivicnjak. Ne znam sta se dogodilo. Samo je sijevnulo i nasle smo se razbacane po asfaltu. Nisam gubila svijest, ali nista nisam mogla vidjeti – kaze Selma.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal