Poveži se putem

BiH

Huso Osmanović sa svojim žuto-plavim kamionom predstavlja BiH u SAD-u

Objavljeno

-

Fotografija kamiona u bojama zastave Bosne i Hercegovine, koja već nekoliko dana kruži društvenim mrežama, nije fotomontaža. Naime, kamion pripada Husi Osmanoviću, koji već jedanaest godina živi i radi u Americi. Huso je rođen 1981. godine u Glogovoj kod Bratunca, a nedugo po dolasku u Ameriku, 2002. godine, kupio je kamion i na taj način zarađuje za svoju porodicu.

U razgovoru za Klix.ba Huso je kazao kako je odluka da oboji kamion rezultat ljubavi prema BiH.

“Odlučio sam da ofarbam kamion jer mi je otac ubijen u BiH, a ja sam ranjen i dio moje krvi je ostao u toj zemlji. Na ovaj način želim da svi u Americi znaju da sam iz Bosne i Hercegovine”, kazao je Huso.

Osmanović je u ratu 1993. godine teško ranjen, nakon čega je prebačen na liječenje u Tuzlu, a sa njim su krenuli njegova majka i dva brata. Otac mu je ostao u zaštićenoj zoni u Srebrenici, gdje je i ubijen.

Odluku da odu u Ameriku i nastave sa normalnim životima donijela je njegova majka Ramiza, a Huso danas, nakon jedanaest godina, sa ženom i dvoje djece živi u gradu Lincoln u Nebraski.

Vjerni je navijač Bosne i Hercegovine tako da svaku utakmicu naše reprezentacije isprati sa velikim emocijama.

Advertisement

“Svaku utakmicu pratim, a razočaram se porazom. Sada idem i u St. Louis sa svojim kamionom da uživo gledam naše Zmajeve. Do St. Louisa imam 700 kilometara vožnje, ali idem i ako Bog da, pobijedit ćemo. Veliki sam fan Misimovića i vjerujem da će donijeti odluku za 2:1, a nakon Misimovića najdraži mi je Spahić”, dodaje Huso.

U svojoj domovini doživio je najteže trenutke svog života, ali kaže da se sjeća samo dobrih stvari.

“Želim da pozdravim sve ljude u Bosni i Hercegovini gdje se i ja planiram vratiti uskoro dok završim sa izgradnjom kuće. Vjerujem da život u Bosni i Hercegovini nije lagan, nije nikad ni bio, ali meni je bio uvijek dobar”, zaključio je Osmanović.

Osmanović će za St. Louis krenuti u nedjelju i vjeruje da će Zmajevi napraviti dobar rezultat.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal