Poveži se putem

Izvještaji MUP-a

Izvještaj za 15.01.2012.

Objavljeno

-

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.01.2012. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je teška krađa u pokušaju u putničko motorno vozilo opel-astra, registarskih oznaka 508-J-865, vlasništvo S.A. iz Zenice. Intervencijom službenika uniformisane policije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, slobode je lišen M.S. iz Zenice, koji je zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Advertisement

Dana 14/15.01.2012. godine, u mjestu Obre, iz štale, vlasništvo D.R., izvršena je krađa tri ovce i troje jagnjadi. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Doboj Jug

Dana 15.01.2012. godine, u mjestu Matuzići, od strane lica K.T. i K.I. došlo je do fizičkog napada i nanošenja teških tjelesnih povreda licu O.E. iz Matuzića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Olovo

Dana 15.01.2012. godine, u mjestu Dolovi, na magistralnom putu M-18, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo volkswagen-passat, registarskih oznaka T66-K-519, kojim je upravljao H.E. iz Banovića, i putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka 075-E-284, kojim je upravljao K.M. iz Živinica. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobio je K.M. iz Banovića, suvozač u vozilu volkswagen passat. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Advertisement

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal