Poveži se putem

Sport

Karatistica Leonora Jakić odlazi na Balkansko karate prvenstvo u Sofiji

Objavljeno

-

Učestvovanje mlade karatistice, članice Karate kluba Viktoria Žepče Leonore Jakić na Balkanskom karate prvenstvu u Sofiji u Bugarskoj više nije upitno, jer su, uz dobru volju i plemenite ljude koji su se javili sponzorirati ovu žepačku sportašicu, osigurane neometane završne pripreme. Prvenstvo će biti održano od 12. do 15.12.2014. godine, javlja Radio Žepče.

Karate klub Viktoria Žepče se posebno zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su tokom proteklih godina omogućavali ovoj sportskoj organizaciji da se održi u sufinansiranju obaveza koje proističu iz treninga, natjecanja, putovanja, nastupa i drugih obaveza prema Karate savezu BiH.

„Sudjelovanje mlade žepačke kadetkinje koja će uz još tri natjecateljice braniti boje BiH u Bugarskoj u kategoriji kate kadetkinje, svakako će predstavljati veliki izazov i odgovornost, jer u sportu očekujemo rezultate bez obzira na izbor i konkurenciju. Leonorin odlazak na Balkansko prvenstvo je omogućio ugledni preduzetnik, vlasnik preduzeća Cromont d.o.o. Žepče Vinko Zovko. Također ističemo da nas je u sufinansiranju troškova organizacije (odlazak i boravak za trenera i natjecateljicu) podržao je i Općinski načelnik Mato Zovko“, kazao je trener/roditelj Franc Jakić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal