Poveži se putem

Sport

Malonogometni veteranski turnir prijateljstva „Lug-Brankovići Žepče 2022“

Objavljeno

-

Ovoga vikenda u Žepču biće istinski nogometni praznik. Naime, u saradnji s MZ Lug Brankovići organizira se Malonogometni veteranski turnir prijateljstva “Lug-Brankovići Žepče 2022“ koji će se održati u subotu i nedjelju 2. i 3.7.2022. godine s početkom od 18 sati.

Na ovom respektabilnom turniru nastupiće nogometaši dobne starosti 35 godina i više, a igrače se po sistemu 5+1.

Očekuje se nastup nekada vrsnih nogometnih znalaca koji su svojim potezima oduševljavali ljubitelje nogometa na stadionima širom naše države, ali i inozemstva, nastupajući za brojne ekipe iz Žepča, Zenice, Zavidovića, Maglaja, Banovića, Tešnja, Doboja, Sarajeva, Visokog, Kiseljaka, Kaknja, Tuzle, Gračanice, Modriče…

Izvlačenje parova zakazano je za 17 sati u subotu 2 jula. Član organizacionog odbora turnira Ivan Martinović o ovom turniru, koji je pobudio veliku pozornost ljubitelja nogometa, rekao nam je između ostalog sljedeće:

– Ono što je sigurno je da će ovo biti pravi festival nogometa. Očekuje nas turnir na kome će nastupiti poznata nogometna imena i sigurno da će kvalitet utakmica biti na visokom nivou.
Nastupiće brojne ekipe iz okruženja, ukupno 16 timova, a obezbjeđene su vrijedne i atraktivne nagrade. Za prvo mjesto nagrada je 2.000 KM, drugo mjesto donosi nagradu od 700 KM a trećeplasirana ekipa osvaja nagradu od 500 KM. Specijalni žiri izabraće najboljeg igrača, vratara i strijelca turnira koji će takođe dobiti novčane nagrade u iznosu po 100 KM. Moram istaći da ovaj turnir ima i humanitarni karakter jer će biti postavljena humanitarna kutija, u koju će se ostavljati prilozi, za jednog našeg prijatelja koji boluje od karcinoma i potrebna mu je naša pomoć u liječenju. Neće biti zaboravljeni ni mnogobrojni posjetitelji za koje će biti organizovane zabavne aktivnosti, i očekujemo da ovaj turnir bude za „dušu i sjećanje“ svih učesnika, gostiju i posjetitelja ovog turnira.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal