Poveži se putem

ZDK

Mehmedić: Vlada ZDK podržava razvoj naučno-istraživačkog rada na UNZE

Objavljeno

-

Metalurško-tehnološki fakultet (MTF) Univerziteta u Zenici (UNZE) domaćin je 14. Simpozija “Metalni i nemetalni materijali – proizvodnja, svojstva, primjena“, na kojem učestvuju predstavnici akademske zajednice iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, predstavnici kompanija, komorskog sistema te vlasti Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dobrodošlicu učesnicima u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona poželjela je premijerka Amra Mehmedić, koja je uputila čestitke organizatoru i dekanu MTF-a prof.dr. Farzetu Bikiću.

Naglasila je da Vlada podržava razvoj Univerziteta u Zenici, što je pokazala značajnim povećanjem budžeta u 2023. godini.

  • U okviru navedene podrške želja nam je da se na UNZE poveća nivo naučno-istraživačkog rada. Ovakvi naučni skupovi su dobar put i pokazatelj da se ide u tom smjeru. Najbolji put za razvoj ZDK-a, FBiH i države BiH jeste ozbiljna saradnja akademske zajednice i privrednih subjekata. Značajan doprinos ovog skupa, uz izlaganje naučnih radova, bit će upravo izmjena naučne misli i sklapanja veza između akademskog osoblja i privrede – rekla je premijerka Mehmedić.

Press služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal