Poveži se putem

Sci-teh

Mersad Šečić najbolji u “Game challenge”

Objavljeno

-

Na Fakultetu informacijskih tehnologija Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru je održano finalno takmičenje FIT Coding Challenge. Rektor Univerziteta Sead Pašić u obraćanju prisutnima nije krio zadovoljstvo organiziranim takmičenjem i organizatoru je uputio sve pohvale.

Pohvale studentima na ostvarenim rezultatima, te zahvalnost sponzorima uputio je v.d. dekana FIT-a Jasmin Azemović. Na otvaranju finalnog dijela prisutnima su se obratili predstavnici BH Telecom, Microsofta, ali i drugih kompanija koje su pomogle ovo takmičenje.

Svoju zahvalnost i pohvale za organizaciju takmičenja uputio je i predsjednik Unije studenata Univerziteta Haris Šabanović. Od ukupno 60 prijava iz cijele regije stručni žiri je za finalni dio takmičenja odabrao 17 projekata.

Ispred FIT-a o samoj organizaciji rekao je Denis Mušić, koji je istaknuo kako je na ovo takmičenje bilo mnogo prijava iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, te drugih zemalja regije, ali da je financijska situacija uvjetovala dolazak takmičara iz drugih zemalja.

Najbolji u C++ Challenge natjecanju bili su Antonio Aničić (FIT), Emin Đonlić (FIT) i Emin Mešić (FIT). U SQL Challenge najbolji su bili Emin Mešić, Haris Baljić i Nermin Mehić svi sa FIT-a. Windows 8 Challenge prva tri mjesta osvojili su Amra Buljubašić, Ibrahim Sušić i Amir i Almir Hasić, također svi sa FIT-a.

U Phone challenge prva tri mjesta su osvojili Jasmin Nišić (Fakultet elektrotehnike Tuzla), Adis Ćordić (FIT) i Ahmed Prohić – Vlado Đerek (FIT), dok su u Game challenge najbolji bili studenti FIT-a Hamza Sabljaković, Mersad Šečić – Ahmed Mešan i Ibrahim Sušić.

Advertisement

Za sve ljubitelje igrica, Mersadov rad možete preuzeti OVDJE.

{gallery}mersadsecic{/gallery}

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal