Poveži se putem

Maglaj

Ministar Marić u Novom Šeheru inicirao izradu projekta za zaštitu od poplava

Objavljeno

-

Na poziv grupe vijećnika iz Maglaja i Jasminka Kapića, zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, boravio je u Novom Šeheru kod Maglaja.

On je sa domaćinima obišao korito rijeke Liješnice koja posljednjih godina, u vrijeme kišnih dana, stvara bujične poplave koje ugrožavaju lokalno stanovništvo i nogometni stadion u tom mjestu.

  • Predložio sam da se žurno uradi građevinski projekat kako bi imali predstavu o tome što resorno ministarstvo može učiniti i koliko je novca potrebno za uređenje korita novošeherske Liješnice. Nadam se da uz posredovanje općinskih vlasti u Maglaju možemo obezbijediti sredstva da se ovaj problem trajno riješi – kazao je ministar Marić.

Jasminko Kapić je pojasnio da nabujala rijeka u sezoni velikih padavina nosi sve pred sobom i da u dužini od dvije stotine metara vlasnici kuća uz obalu rijeke, do svojih domova mogu doći jedino čamcima.

  • Neophodno je produbiti korito i urediti korito Liješnice nizvodno od Begove ćuprije. Štete koje imamo nakon poplava su ogromne a to se iz godine u godinu samo pojačava. Nadam se da ćemo u saradnji sa ministrom Marićem i općinskim vlastima, napokon riješiti ovaj gorući problem u Novom Šeheru – zaključio je kantonalni zastupnik Jasminko Kapić.

Pres služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal