Poveži se putem

Žepče

Ministri Šimunović i Salčinović te zastupnik Tadić posjetili Stacionar Doma zdravlja Žepče: Vlada spremna pomoći sanaciju nastalih šteta na objektu

Objavljeno

-

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona u kojoj su bili ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović, ministrica zdravstva Aida Salčinović i skupštinski zastupnik Ivo Tadić posjetili su danas objekat Stacionara Doma zdravlja Žepče, koji je u petak, 23. februara oštećen u olujnom nevremenu.

Direktorica JU “Dom zdravlja sa stacionarom” Žepče dr. Ana Zlovečera-Jukić upoznala je članove delegacije s posljedicama olujnog nevremena, usljed kojeg je došlo je do otkrivanja krova zgrade, a što je ugrozilo nastavak funkcionisanja ove ustanove. Također, delegacija je obišla 11 ležećih pacijenata koji su nakon nepogode iz stacionara izmješteni u Dom za starije i nemoćne “Ministro” Žepče.

Članovi delegacije izrazili su spremnost Vlade Zeničko-dobojskog kantona da, nakon procjene i provedenih procedura, pruže pomoć u sanaciji nastalih šteta na objektu.

Press služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal