Poveži se putem

Maglaj

U Novom Šeheru održana 22. Skupština UHAKUD BiH

Objavljeno

-

HKUD „Gromovnik“ Novi Šeher je bio domaćin organizacije 22. Skupštine Udruge hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH).

U subotu, 24. 02. 2024., u prelijepim prostorijama „Villa Rossi“ u Novom Šeheru okupili su se predstavnici brojnih KUD-ova iz cijele Bosne i Hercegovine.
Nakon pozdravnih obraćanja Nike Kožulovića, predsjednika Gromovnika i Marinka Kelavića, potpredsjednika UHAKUDa u BiH, Skupština je usvojila izvješće o radu UHAKUDa za 2023. godinu.

Nakon toga, usvojen je i Plan rada za 2024. godinu.

Uz organizaciju Državne smotre izvornog foklora Hrvata u BiH u Mostaru i ove godine će se održati višednevni seminari tradicijske glazbe i plesa, susret zborova u Tolisi, a po prvi put je planirana i organizacija mjesečnog tečaja za folklor i tradicijske instrumente/glazbala za područje Bosne.


Naravno, realizacija planiranih aktivnosti ovisi o visini finanacijske potpore koju će UHAKUD u BiH imati u 2024. godini. Sudeći po dosadašnjem iskustvu i angažiranosti vrlo kreaivnih i sposobnih članova Upravnog odbora UHAKUDa, očekivati je da će gore planirane aktivnosti biti i realizirane.

Brojni predstavnici KUD-ova iz Mostara, Širokog Brijega, Viteza, Čapljine, Kreševa, Bosanskog Broda, Novog Travnika, Livna,… su jako zadovoljni organizacijom Skupštine ali i toplim prijemom domaćina. Vrijedno je spomenuti da je HKUD „Gromovnik“ iz N. Šehera jedini član UHAKUDa sa ovih prostora.

                                      Marinko Kelavić, potpredsjednik UHAKUD u BiH

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal