Poveži se putem

Žepče

MIZ Žepče: Uspješno realizovana akcija prikupljanja pomoći za liječenje teško bolesnog Edina

Objavljeno

-

Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Č. Edina iz Žepča, a koju je proteklog vikenda organizirao i u skoro svim džematima realizirao MIZ Žepče, danas, 15.1.2018. godine, uspješno je okončana.

-“Na opće zadovoljstvo, možemo konstatovati da je akcija bila izuzetno uspješna, na čemu se MIZ Žepče zahvaljuje, svima onima koji su se odazvali u akciji „od kuće do kuće“, kao i onima koji su se odazvali organiziranim sergijama, a posebno onima koji su se kao pojedinci priključili i svoj prilog ujedinili sa sredstvima koja su prikupljena tokom ove akcije. MIZ Žepče se posebno zahvaljuje svojim imamima koji su krajnje ozbiljno pristupili organizaciji i samoj realizaciji ukupljanja sredstava na terenu, te na pravovremenom „polaganju“ ukupljenog novca u MIZ Žepče” – poručili su iz MZ-e Žepče.

Danas, 15.1.2018. godine, u prostorijama MIZ Žepče prikupljena sredstva porodici Č. Edina uručili su glavni imam MIZ-e Žepče, Džafer ef. Gračić i sekretar MIZ-e Žepče, gđa. Amira Mehmedović.

U ovoj akciji važna je bila brzina djelovanja, jer je Edin, inače 100% invalid, teško bolestan i potrebno je hitno nastaviti liječenje na klinici u Istanbulu, za šta porodica nema sredstva, te je zbog toga MIZ Žepče i reagovao.

Ostaje da se u ovoj sedmici, već danas, dogovori let za Istanbul, kako bi Edin što prije obavio prvi pregled, i, ako Bog da, krenuo s terapijama za izlječenje.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal