Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK: Jedna osoba smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći kod Žepča

Objavljeno

-

||||

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, navodi se u izvještaju MUP-a ZDK za 7. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer se oko 12 sati u Žepču, u mjestu Lupoglav, dogodila saobraćajna nesreća slijetanjem s kolovoza teretnog motornog vozila marke “Mercedes” kojim je upravljao H. A. iz Maglaja. Tom prilikom isti je zadobio tjelesne povrede, te je vozilom hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je u 16:20 konstatovana smrt. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče pod nadzorom dežurnog tužioca.

U Visokom se jučer u 09:35, u mjestu Arnautovići, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen” kojim je upravljao K. K. iz Visokog i putničko motorno vozilo marke “Passat”, kojim je upravljao B. Dž. iz Visokog. U saobraćajnoj nezgodi vozač K. K. zadobio je teške tjelesne povrede, dok su, vozač B. Dž. i njegov saputnik L. F. iz Visokog, zadobili lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, u Žepču je u noći sa 6. na 7. juni, u mjestu Ljubna, izvršeno krivično djelo teška krađa u pokušaju u kuće vlasništvo M.A. i M.J. koji se trenutno nalaze u inostranstvu. Tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na ulaznim vratima dok se nije moglo utvrditi da li je bilo otuđenih predmeta zbog odsustva vlasnika. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Žepče uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Advertisement

Jučer je u Zenici u 16 sati, u ulici Pehare, od strane lica B. B iz Zenice, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje fizičkim napadom na B.A. iz Zenice, te razbijanjem vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu marke “Opel”. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je 6. i 7. juna, u mjestu Šije, od strane lica B.K. iz Doboj Juga, izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu P.O. iz Maglaja, upućivanjem ozbiljnih prijetnji da će napasti na njegov život i tijelo. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal