Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK: Teška krađa u Žepču

Objavljeno

-

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

Advertisement

Dana 21.05.2015. godine, u mjestu Novi Šeher, izvršeno je krivično djelo krađe, na način da je nepoznata muška osoba u poslovnom objektu preduzeća “VBM” d.o.o. Žepče, vlasništvo lica P.D., iz kase otuđila jednu novčanicu u apoenu od 100,00 KM. Od strane službenika policije su poduzete mjere na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

Usora

Dana 21.05.2015. godine, u 12,35 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Usora obratilo se lice K.K. iz Tešnja, koje je prijavilo da je u periodu od 19. do 21.05.2015. godine izvršena teška krađa u njegovu kuću, koja se nalazi u mjestu Jeleči i da tom prilikom nije ništa otuđeno. Nakon zaprimljene prijave, od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršioca istog.

Žepče

Advertisement

U toku noći 20/21.05.2015. godine, u ulici Luke, izvršeno je krivično djelo teške krađe u firmu “HASSA” d.o.o. Žepče, iz koje su tom prilikom otuđene četiri centralne jedinice, veća količina računarske opreme, te određena količina dječijih pelena i deterdženata. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Tešanj

Dana 21.05.2015. godine, u 13,35 sati, na regionalnom putu u mjestu Piljužići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Renault Scenic”, registarskih oznaka M93-T-058, kojim je upravljalo lice K.R. iz Tešnja i pješak K.A. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Stanici hitne pomoći Tešanj. Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Tešanj.

Advertisement

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal