Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK: U Žepču zabilježene nove teške krađe

Objavljeno

-

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše  tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Žepče

Advertisement

Dana 06.06.2015. godine, u vremenu od 13,00 sati do 14,15 sati,u mjestu Novo naselje, općina Žepče, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću i zubarsku ordinaciju vl.D.S.,iz koje je tom prilikom otuđen novac u iznosu od 7000 KM, jedan laptop marke “Toshiba”, neutvrđena količina nakita i dva mobilna telefona. Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Žepče uz upoznavanje tužioca.

Kakanj

Dana 06.06.2015.godine,u 03,30 sati,u ul.311 Lahke brigade,općina Kakanj, izvršeno je krivično djelo stavljanje u promet falsifikovane novčanice u apoenu od 20 KM od strane B.V. iz Kaknja,koji je prilikom mjenjanja novčanica istu dao radniku H.D. na BP Zaimović.U 03,35 sati od strane službenika uniformisane policije PS Kakanj,zbog izvršenog krivičnog djela slobode je lišen B.V. uz upoznavanje tužioca.Nakon završene krim.obrade u 10,55 sati B.V. je pušten iz prostorija za zadržavanje PS Kakanj.

PS Breza

Advertisement

Dana 06.06.2015.godine,u 02,10 sati,u mjestu Župća,općina Breza,izvršeno je krivično djelo nanošenje teški tjelesni povreda od strane S.M. iz Breze i A.Z. iz Ilijaša nad S.A.iz Breze,koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u KUM Sarajevo.Dalji rad su nastavili istražitelji PS Breza uz upoznavanenje tužioca,a lica S.M. i A.Z. su krim.obrađeni u PS Breza.

 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA  
Visoko

Dana 06.06.2015.godine,u 15,50 sati,u ul.Križ,općina Visoko, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke Golf reg.oznaka J51-E-806 kojim je upravljao K.S. iz Visokog i pješak Z.R. rođ.1928.godine iz Visokog,koji je vozilom hitne pomoći prevezen u KB Zenica,gdje je u 17,00 sati od strane dežurnog ljekara u KB Zenica,konstatovana smrt.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Visoko uz upoznavanje tužioca.

Na području ZE-DO kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda,u dvije saobraćajane nezgode dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede,a jedno lice teže tjelesne povrede.

Advertisement

 
STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Zenica

Dana 06.06.2015.godine,u vremenu od 02.10 sati do 05,00 sati  na putu M-17,petlja Lašva,grad Zenica,došlo je do obustave saobraćaja  u oba pravca zbog vršenja uviđaja  saobraćajne nezgode sa stradalim licima.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 
POŽARI I EKSPLOZIJE     

Advertisement

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

 
OSTALO
Zenica

Dana 06.06.2015.godine,u 07,00 sati,u ul.D.Imamovića br.1,grad Zenica,od strane građana u liftu je pronađeno  beživotno tijelo J.G.rođ.1969.godine u Zenici.Na licu mjesta u 07,20 sati,od strane dežurnog ljekara SHMP Zenica,konstatovana smrt.Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe OKP PUI,uz upoznavanje tužioca.Tjelo prebačeno u prosekturu KB Zenica zbog vršenja obdukcije.

Zavidovići

Advertisement

Dana  06.06.2015.godine,oko 14,05 sati,od strane I.V. iz Zavidovića,obaviještena je dežurna služba PS Zavidovići,da je u mjestu Dolina zaseok Krtošić,općina Zavidovići,u obližnjoj šumi pronašao beživotno tijelo svoga oca I.Z. rođ.1936 godine.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS zavidovići uz prisustvo tužioca i doktora mrtvozornik.Tijelo prebaceno u prosekturu KB Zenica,zbog vršenja obdukcije.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal