Poveži se putem

Žepče

Na današnji dan: Druga godišnjica od prerane smrti mladih Žepčaka Olivera, Monike i Nevene

Objavljeno

-

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na današnji dan prije dvije godine, u noći sa 6. na 7.02.2016. godine, u mjestu Goliješnica na magistralnom putu M-17, ugasila su se tri mlada života koja su Žepče i Žepčake zavil u tugu. U nesreći su stradali dvadesetogodišnjaci Oliver Hrkać, Monika Antolović i Nevena Mijić, o kojima su njihovi prijatelji imali samo riječi hvale. Njihov rani odlazak sve je šokirao, a Žepče je preplavila tišina.

Tri prekinute mladosti, najbolji prijatelji, bili su na pragu života i uzor u društvu. Kako je istakao jedan od njihovih profesora u Srednjoj mješovitoj školi u Žepču, koju su tragično nastradali pohađali i uspješno završili prošle godine, riječ je o uzornim i vrijednim učenicima.

“Bili su odlikaši, veseli i puni života, kao i većina njihove generacije. Sjećam se da je Nevena bila aktivna i izvan škole, kao članica Crvenog križa i glumica Dječijeg kazališta “Franjo Kovačević Francika” u Žepču. Ova tragedija potresla je cijelo Žepče, i ta tuga nikako se ne može opisati”, istakao je jedan od njihovih profesora.

Oliver Hrkać iz Tatarbudžaka 29. januara napunio je 19 godina. U društvu je, prema riječima prijatelja, uvijek bio pozitivan, onaj koji je svima izmamljivao osmijeh na lice, kada nikome drugom to nije polazilo za rukom. Nakon srednje škole, odlučio je pomagati svome ocu koji je šumar, ali, njegove želje prekinula je sudbina.

O devetnaestogodišnjoj Moniki Antolović iz mjesta Goliješnica, nedaleko od Žepča, baš kao i Oliveru, svi imaju samo riječi hvale. Pored školskih obaveza, Monika je bila aktivna odbojkašica u Ženskom odbojkaškom klubu “Žepče”, a Nevena je završila Srednju mješovitu školu u Žepču, baš kao i Oliver sa kojim je bila nerazdvojni prijatelji. Nevena je radila u sportskoj kladionici, volontirala u Crvenom križu, a prema riječima njenih prijatelja, dan prije nesreće je položila i stručni ispit za njegovatelja, što joj je donijelo mnogo sreće u život dok je nije prekinula sudbina.

Advertisement

Iza njih je ostala velika tuga, i prema riječima prijatelja, još mnogo neodsanjanih snova, ispunjenih planova i osmijeha.

Na dan posljednjeg pozdrava za ovo troje mladih Žepčaka u Žepču je bio proglašen dan žalosti.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal