Poveži se putem

ZDK

Na području ZDK u posljdnja 24 sata 9 saobraćajnih nesreća i 9 narušavanja javnog reda i mira

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Advertisement

Kakanj

Dana 04.07.2017. godine, u ulici Zeničkog partizanskog odreda, izvršena je teška krađa u garažu, vlasništvo M.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznog alata. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Zavidovići

Dana 04.07.2017. godine, Policijskoj stanici Zavidovići je prijavljeno da je u proteklih mjesec dana, u mjestu Majdan, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo Lj.M., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Advertisement

Tešanj

Dana 04.07.2017. godine, u ulici Alipaše Hećimovića, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW-Golf”, kojim je upravljao I.S. iz Tešnja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da registarske oznake A16-K-030 (koja se nalazila na prednjoj strani vozila) i K95-A-707 (koja se nalazila na zadnjoj strani vozila) ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Advertisement

(MUP ZDK)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal