Poveži se putem

Žepče

Nakon potresnih naslova na mnogim portalima, Zepce.Ba otkriva pravu istinu o porodici djevojčice Ajle Šečić iz Žepča

Objavljeno

-

Nakon bezbroj potresnih tekstova objavljenih na raznim web portalima i novinama širom regiona, koji se s vremena na vrijeme već nekoliko godina aktueliziraju, te napora uredništva portala Zepce.Ba u koordinaciji sa JU Centar za socijalni rad Žepče da se istraži ovaj slučaj, kao i ponovnog širenja priče pod naslovom “POTRESNI APEL 15-GODIŠNJAKINJE IZ ŽEPČA: Molim vas kao Boga pomozite, umiremo od gladi, otac boluje od raka kostiju i to krije od nas!” objavljenog 01.02.2017. godine na web portalu vijesti24h.com, a podijeljenog na fb stranici Tešanj danas, urednik portala Zepce.Ba je odlučio zaustaviti dezinformacije koje se brzinom svjetlosti šire društvenim mrežama.

Naime, nakon što je urednik našeg portala na svom privatnom facebook zidu objavio status sa screenshot-om ove vijesti, pod naslovom “Pa dokle više!?!”, privatnom porukom se javio Hasan Šečić, otac djevojčice Ajle, tražeći da se odmah izbriše ovaj status, kao i da ga se prestane nazivati lopovom i prevarantom, što u posljednje vrijeme nije rijtkost među građanima Žepča.

Urednik je Hasanu ponudio nagodbu da će izbrisati sporni status, ali pod uslovom da napravi intervju sa njim i to u njihovoj porodičnoj kući, što je Hasan odmah odbio.

Nakon kratke konverzacije putem privatnih poruka, Hasan je priznao da mu pomoć više nije potrebna, te da on ne stoji iza populističkih tekstova koje objavljuju mnogi portali, te je pristao na kompromis da portal Zepce.Ba iskoristi privatne poruke, kako bi se javnost upoznala sa trenutnim stanjem.

-“Slobodno objavi, jer mi pomoć nije potrebna i nema potrebe da ljudi misle da ja ponovo tražim pomoć, jer nije istina. Vjeruj da mi je više preko glave ovih priča da svi, kad vide objavu, misle da sam lopov, a tako ispada, mada ja s tim nemam ništa” – rekao je u kratkom razgovoru Hasan Šečić.

U nastavku možete vidjeti screenshot razgovora Hasana Šečića sa našim urednikom.

Advertisement

Napominjemo da je porodica Šečić prije nekoliko godina doista bila siromašna, kao i veliki broj porodica širom Bosne i Hercegovine, te da je i portal Zepce.Ba učestvovao u jednoj od akcija prikupljanja pomoći ovoj porodici.

Ovaj tekst objavljujemo isključivo radi toga što širenjem dezinformacija i pokretanjem hunamitarnih akcija za osobe i porodice kojima to nije potrebno, uskraćujemo dragocjenu pomoć ljudima, a posebno djeci, kojima je to najpotrebnije, te se nadamo, iako nije populistički, da će se i ova priča brzinom svjetlosti proširiti društvenim mrežama i portalima širom regiona i cijelog svijeta.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal