Poveži se putem

Žepče

Održana radionica “Javni radovi: Za zajednicu radi, za obitelj zaradi”

Objavljeno

-

U dvorani Općinskog vijeća Žepče, u sklopu projekta “Javni radovi: Za zajednicu radi, za obitelj zaradi“ koji se provodi zahvaljujući potpori UNDP-a i programa LID, održana je radionica za članice radnog tima. Ukupno šest žena je bilo prisutno na radionici koliko ih je i angažovano u sklopu Javnih radova.

Naime, radi se o projektu za sudjelovanje u aktivnostima programa potpore zapošljavanju kroz javne radove za dugoročno nezaposlene osobe i socijalno-ugrožene kategorije stanovništva, a koji implementuje Općina Žepče uz potporu projekta “Lokalni integrirani razvoj“.

Na poslovima uređenja cvijetnjaka i pješačkih staza angažovano je šest žena, dok je na ostalim radovima uređenja vodnih i putnih kanala, sječi šiblja i raslinja, angažovano 25 muškaraca.

Predavač radionice bio je diplonirani agronom Mladen Đuzel koji je kroz prezentaciju, kada je u pitanju vrtlarstvo, pokušao prenijeti određena iskustva i znanja polaznicama.

Branka Janko, direktorica RAŽ-a, ovom prilikom je kazala da je cilj uključivanje nezaposleneih osoba koje su prijavljene na Biro rada, kako bi im se kroz ovaj, ili druge slične projekte, pružilo određeno znanje, a sve u svrhu osiguravanja dodatnih izvora prihoda. Za potrebe ovoga projekta štampan je i priručnik u kojem su objedinjeni svi savjeti kada je u pitanju održavanje vrtova. Ukoliko se ukaže potreba i bude postojalo zanimanje i kod ostalih građana, u narednom razdoblju bit će održane dodatne radionice.

Advertisement

Općina Žepče ovaj projekat realizuje zajedno s partnerima UNDP-om, Razvojnom agencijom Žepče, Službom za zapošljavanje Općine Žepče, Javnim preduzećem “Komunalno“ Žepče i JU Centar za socijalni rad Žepče.

(Večernji list)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal