Poveži se putem

Žepče

U Begovom Hanu svečano pušten u rad novoizgrađeni bazen za vodu

Objavljeno

-

Mještani MZ Begov Han danas svjedočili okončanju jednog velikog kapitalnog projekta, veoma značajnog za stanovnike ove mjesne zajednice. Danas je svečano pušten u rad novoizgrađeni bazen za vodovod koji će zadovoljiti potrebe stanovnike Begovog Hana i napajati kvalitetnom pitkom vodom.

Izgradnja ovog kapitalnog projekta započela je 2006. godine, a intenzivirana u posljednje tri godine. Bazen kapaciteta 400 m3 izgrađen je udruženim sredstvima IFAD programa, Vlade ZDK, Općine Žepče i doprinosom samih mještana. Izgradnja bazena od projektne dokumentacije do njegovog završetka koštala je oko 350. 000,00KM. Trenutno se vodom iz novoizgrađenog bazena opskrbljuje oko 550 domaćinstava a na mrežu su priključena i sva preduzeća koja egzistiraju na području Begovog Hana.

„Trenutni kapaciteti su sasvim dovoljni, a izgradnjom novog bazena želimo sustav vodovodne mreže proširiti na cjelokupno područje naše mjesne zajednice i dovesti vodu do svake kuće gdje je to moguće tehnički izvesti. Kapaciteti su sasvim dovoljni a naša želja je da u dogledno vrijeme korisnici postanu i mještani naseljenih  mjesta Luka –Polje, Begovinu, Kosiće i Cvitanoviće“, ističe Ćazim Huskić vijećnik u OV Žepče.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su brojni gosti iz društvenog i privrednog života naše općine i kantona, kao i predstavnici Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede u BIH.

U svom današnjem obraćanju, načelnik Općine Žepče Mato Zovko naglasio je značaj ovog kapitalnog projekta za stanovnike mjesne Zajednice Begov Han, ali i za sve stanovnike naše općine.

Advertisement

„Naša općina ima najveću potrebu za cestovnim, vodovodnim i školskim objektima. U zadnjih petnaest godina najviše smo ulagali upravo u ove projekte. Ovaj vodovod ima još radova koji će se završiti predviđenom dinamikom. Važno je naglasiti da mještani već od danas mogu koristiti vodu za svoje potrebe. Izgradnja ovog vodovoda dobar je primjer dobre saradnje općinske, županijske i federalne vlasti i samih građana“, naglasio je načelnik Zovko koji je ovom prigodom poželio mještanima da u zdravlju i veselju koriste vodu i još puno dobrih projekata koji će se realizirati uz potporu Općine Žepče.

Predsjednik Mjesne zajednice Begov Han, Selver Jusufović, nije krio veselje današnjim činom svečanog puštanja u funkciju novoizgrađenog bazena za vodu, koji život znači za sve mještane,  koji će u budućnosti moći koristiti vodu i  koja će im u svakom momentu biti dostupna. Zahvalio se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, a naglasio da će mještani u budućnosti ovo znati cijeniti.

Svečanim presjecanjem vrpce, bazen su u rad pustili načelnik Mato Zovko, ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i raseljene osobe U Vladi ZDK, Nurdžehan Šahinović, ispred donatora(IFAD) Halil Osmanović i predsjednik Mjesne zajednice Begov, Han Selver Jusufović.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal