Poveži se putem

ZDK

Održana Svečana skupština Udrženja “MOST ZDK” Zenica

Objavljeno

-

U subotu 13.01.2024. godine u Hotelu „Dubrovnik“ u Zenici udruženje „MOST ZDK“ priredilo je Svečanu skupštinu ovog udruženja na kojoj je učestvovalo preko trideset delegata izabranih od strane članova udruženja koji dolaze iz svih općina Zeničko-dobojskog kantona. 

Udruženje „MOST ZDK“ Zenica je registrovano u januaru 2023.godine. Registrovali su ga zaposleni iz oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja, radnici MUP-a ZDK, državnih službenika i namještenika MUP-a ZDK, državnih službenika i namještenika u organima državne službe, radnici sudstva i tužilaštva, koji imaju izvršna sudska rješenja po osnovu kolektivnih ugovora koja datiraju još iz 2007.godine na teret ZDK, a iz osnova potraživanja dijela neisplaćenih plata i naknada, proisteklih iz jednostranog neprimjenjivanja granskog kolektivnog ugovora u dužem vremenskom periodu. 

Prisutni delegati udruženja zajedno sa Upravnim odborom iznijeli su svoje konstruktivne prijedloge u cilju rješavanja ovog problema koji se postojećim Akcionim planom predviđa realizacija tek za oko 20 godina što prije svega nije humano, ali ni ekonomski prihvatljivo ni za apelante niti za Zeničko-dobojski kanton jer kamate iz godine u godinu rastu i ovim tempom produžuju i vremenski rok, a mnogi članovi neće doživjeti isplatu po izvršnim sudskih rješenjima. 

Svoje konkretne i jasne prijedloge predstavnici Udruženja kao jedini legitimni predstavnici članova Udruženja iznijet će na najavljenom sastanku sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona te očekujemo pozitivne pomake na obostrano zadovoljstvo. 

Prisutni delegati konstatovali su da je ova svečana skupština pokazala da je Udruženje za godinu dana uradilo veliki posao i dostiglo visok nivo te je data velika podrška kompletnom Upravnom odboru udruženja na čelu sa predsjednikom. 

Smatramo da je ovaj problem aktuelan i da je donoseni Akcioni plan koji ima više manjkavosti, ali i zbog mnogih drugih nelogičnosti i neregularnosti bio je i motiv osnivanja Udruženja „MOST ZDK“ te ovim putem pozivamo naše članove i one koji se žele učlaniti, a koji imaju izvršna sudska rješenja da se aktivno uključe i obnove članarinu za 2024. godinu jer samo zajedno možemo ostvariti zadate ciljeve u narednom periodu. 

Advertisement

Sve informacije oko pristupanja udruženju i sva druga pitanja možete poslati na naš službeni mail most.zdk@outlook.com ili na adresu Šestića put br.6, 72000 Zenica.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal