Poveži se putem

Čestitke

OO SDA Žepče: Čestitka građanima u povodu 25. Novembra – Dana državnosti BiH

Objavljeno

-

Historijski značajnog 25. novembra 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu donesena je odluka o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine. Agresija na Bosnu i Hercegovinu, koja je nastupila gotovo pola stoljeća kasnije, nije zaustavila borbu njenih građana za izgradnju slobodne zemlje u kojoj će svi njeni narodi biti ravnopravni.

Ponosni na sve ono što su generacije prije nas učinile na očuvanju naše domovine, sa zahvalnošću se prisjećamo i odajemo počast našim poginulim borcima i izražavamo svoje poštovanje svima onima koji si pridonijeli u borbi za njen opstanak.

Ponovo imamo imamo priliku da se još jednom podsjetimo da je hiljadugodišnji državni kontinuitet Bosne i Hercegovine neupitan i da su za očuvanje državnosti pale mnoge žrtve koje obavezuju, ne samo na sjećanje i zahvalnost već i na čuvanje slobode i demokratskih vrjednosti, na izgradnju zemlje u kojoj je ugodno živjeti, u kojoj se ostaje, koja se voli i kojm se ponosi.

S tim u vezi, svim Bosancima i Hercegovcima, istinskim patriotama, građanima u zemlji i inostranstvu, upućujemo iskrene čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Čestitke upućujemo i našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH, kao i porodicama onih koji danas više nisu s nama, koji su svoje živote dali za prosperitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

OO SDA Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal