Poveži se putem

Sport

Pehar osvojili mladi igrači iz ekipe NK Don Bosco Žepče

Objavljeno

-

Tradicionalni, 10. festival nogometa “Matići 2018.” okupio je 16 momčadi iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Turnir je bio dosta kvalitetan i okupio je mlade talentirane nogometaše iz brojnih renomiranih klubova, od Vinkovaca, Slavonskog Broda, Županje i Garešnice, do Žepča, Gradačca, Brčkog, kao i nekolicinu domaćih momčadi s prostora PŽ-a.

Iznimno sparno i toplo vrijeme bilo je veliki protivnik mališanima, koji su ipak prikazali vrlo dobar nogomet i oduševili veliki broj gledatelja oko igrališta. Za razliku od prošle godine, kada su imali iznimno kvalitetnu generaciju igrača 2006. godišta, koja je osvojila pobjednički pehar, domaćini ove godine nisu uspjeli proći skupnu fazu.

Pobijedili sve suparnike

Pobjednički pehar zasluženo je osvojila momčad Nogometnog kluba Don Bosco iz Žepča koja je u svim utakmicama pokazala izvanrednu igru i svladala sve svoje suparnike. Superiornost su potvrdili pobjedom u finalu 2:0 protiv momčadi Hrvatskog nogometnog kluba Vinkovci. U susretu za 3. mjesto igrali su ŠF BAAP Eurogol Pelagićevo i Marsonia Slavonski Brod 3:1. Najboljim vratarom proglašen je Ivan Tomas iz NK Don Bosco, a najboljim strijelcem i igračem turnira Sven Sudić, član Marsonije. Nagrade najuspješnijim momčadima i pojedincima uručili su Mato Neretljak, Goran Brašnić, Mihael Kuprešak i Mato Mišković, predsjednik Nogometnog kluba Napredak.

Cilj je druženje

– Svake godine nastojimo sudjelovati na turniru i nekako povezati ovaj posavski kraj s našim žepačkim i stvarno se dobro osjećamo. Cilj nam je da se djeca druže, upoznaju drugačije i svoje, a ovaj uspjeh je nagrada za naš rad kako bismo djecu usmjerili na pravi put – kazao je Goran Brašnić, trener ekipe Don Bosco.

Advertisement

(Večernji list)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal