Poveži se putem

Sport

Petak i subota: III Memorijalni turnir u odbojci „Monika Antolović“

Objavljeno

-

Dana 19. i 20. januara/siječnja 2018. godine OMS (Odbor za međureligijsku suradnju) Žepče na čelu sa predsjedavajućim Odbora vlč. Predragom Stojčevićem, u saradnji sa SMŠ (Srednja mješovita škola) Žepče i ŽOK Žepče organizuje III Memorijalni turnir u odbojci „Monika Antolović“. Turnir će se održati u sali SMŠ Žepče s početkom u 09 sati i trajat će dva dana.

Memorijalni turnir u odbojci „Monika Antolović“ se organizuje IN MEMORIAM tragično stradale učenice SMŠ Žepče, ali i odbojkašice ŽOK Žepče Monike Antolović te Nevene Mijić i Olivera Hrkača, sada već treću godinu zaredom.

Ovim Memorijalnim turnirom želimo odati počast stradalima, ali i potaknuti mlade na savjesnu vožnju te razvijanje tolerancije u sportskom duhu. Također, želimo unaprijediti međureligijsku saradnju i dijalog između zvaničnih tradicionalnih vjerskih zajednica i crkava u Žepču. Osnaživanjem zajedničkog rada među mladima iz različitih etničkih, nacionalnih i religijskih identiteta te osnaživanjem čestih susreta svih vjerskih predstavnika u gradu prevazilazimo bilo koju vrstu predrasuda prema drugome i drugačijem.

Prvi dan na turniru će učestvovati srednje škole: SMŠ Žepče, KŠC „Don Bosco“, STŠ Zavidovići i Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj, dok će drugi dan učestvovati ŽOK „Žepče“, ŽOK „Zavidovići“, OK „Maglaj“, OK „Panter“ Doboj i OK „Čelik“ Zenica.

Drugog dana nakon završetka Memorijalnog turnira biće upriličena dodjela medalja, zahvalnica kao i  domjenak za učesnike i posjetitelje u prostorijama SMŠ Žepče koji će pripraviti učenici SMŠ Žepče sa svojim profesorom.

Advertisement

Generalni pokrovitelj Memorijalnog turnira je Misija OSCE-a u BiH. Suorganizatori su: MRV BiH (Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini) i Općina Žepče, općinski načelnik Mato Zovko. Tehnički suorganizator događaja je GŠ „Katarina Kosača Kotromanić“ dok su medijski pokrovitelji Radio Žepče, Radiopostaja Žepče i web portal Žepče.ba.

Sponzor turnira je Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal