Poveži se putem

BiH

Ponovo se zatvaraju granični prijelazi između Hrvatske i BiH

Objavljeno

-

||||

Granična policija Bosne i Hercegovine dobila je obavijest od NCC Republike Hrvatske da će ta država od 2. aprila ove godine od 7 sati privremeno zatvoriti sve granične prijelaze za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uključujući i one granične prijelaze preko kojih je odlukom Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između te dvije zemlje o graničnim prijelazima, privremeno omogućen međunarodni promet putnika.

”Obavještavamo javnost da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH dobilo notu od R. Hrvatske u kojoj se nalazi prijedlog da se zatvore granični prijelazi za pogranični promet između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nakon čega su obavijestili Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine koje je skupa s Graničnom policijom BiH napravilo potrebne analize u vezi s prijedlogom R. Hrvatske te su utvrdili da je potrebno poduzeti mjere u vezi s privremenim zatvaranjem graničnih prijelaza za pogranični promet (njih 28).

Pogranični prijelazi nemaju sanitarne inspektore, koji se inače nalaze na svim međunarodnim graničnim prijelazima, te na pograničnim prijelazima nije moguće izdati rješenje o samoizolaciji za putnike i koristi ih isključivo lokalno stanovništvo”, saopćeno je iz Granične policije večeras.

”U skladu s tim, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH uz suglasnost Granične policije BiH i u suradnji s MUP-om R. Hrvatske dogovorili su sljedeće: od sutra 2.4.2020. godine od 7 sati, privremeno će se zatvoriti granični prijelazi za pogranični promet između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uključujući i one granične prijelaze preko kojih je odlukom Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima privremeno omogućen međunarodni promet putnika”, saopćeno je.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal