Poveži se putem

Žepče

Predstavnici KUD-a Slovo o Žepču povodom blagdana posjetili načelnika Zovku

Objavljeno

-

Već tradicionalno, članovi UO, na čelu sa predsjednicom KUD „Slovo o Žepču“ Zemirom Mujičić, posjetili su općinskog načelnika Matu Zovku u njegovom uredu, a u povodu nadolazećih blagdana. Pored predsjednice Mujičić, u posjeti načelniku bili su članovi Lejla Tutnjić, Dijana Smajlović, Almir Kujadinović, te pomladak KUD-a Dalila i Harun Tutnjić.

Ova tradicionalna posjeta bude iskorištena da se rezimira protekla godina i rad KUD-a „Slovo o Žepču“. Općinski načelnik pohvalio je rad društva, a posebno se osvrnuo na obilježavanje 45-e godišnjice KUD-a i Multietničku smotru folklora.

„Još jednom vam čestitam na ovih 45 godina postojanja i rada, kao i na očuvanju tradicije i kulturne baštine žepačkih Bošnjaka. Vi to sve čuvate od zaborava i čestitam vam na podmlatku, koji je možda i najjači na našem prostoru, drago mi je da ima dosta djece i što se ozbiljno radi. Također, ponosan sam i na organizaciju Multietničke smotre folklora, kada ste ugostili i goste iz Turske, te osvjetlali obraz, prije svega vas kao društva, a onda i svima nama u Žepču. Sve ono što smo mogli vidjeti na pozornici Doma kulture je bilo zaista fascinantno i lijepo, a posebno kada čujem da dosta radite vlastitim snagama, a Općina pomaže koliko to budžet dozvoljava. Želim da i dalje nastavite tako i naredne godine, a sredstva koja Općina obezbijedi za rad, očekuju vas i naredne godine. Ponosan sam i na to što u Žepču imamo KUD-ove triju naroda koji međusobno rade i sarađuju, što je rijetkost naći“, istakao je u svom govoru načelnik Zovko.

„Moram reći da je KUD „Slovo o Žepču“ među rijetkim društvima u Bosni i Hercegovini koji imaju veliku podršku Općine i načelnika, kao i podršku federalnog ministra Josipa Martića koji podržava naše projekte, te i pomoć Kantonalnog ministarstva obrazovanja kroz podršku Marinka Tokića. Posebno me raduje da ovo društvo egzistira 45 godina i da uspijevamo odolijevati svim nedaćama u finansijskom smislu, a uz pomoć nivoa vlasti, te svakako i roditelja i žepačkih privrednika. Drago mi je da nas, gdje god odemo, prepoznaju po kulturi prvenstveno, a onda i po tome što su naše nošnje i igre autentične nekim prijašnjim vremenima. Puno ulažemo u edukaciju i odlaske na seminare da bismo upili što više znanja koje ćemo prenositi novim naraštajima“, kazala je predsjednica Zemira Mujičić.

Prilikom posjete članovi KUD-a „Slovo o Žepču“ uručili su prigodan dar općinskom načelniku i poželjeli sretne nadolazeće blagdane.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal