Poveži se putem

Žepče

Predstavnici Udruge hemodijaliznih i bubrežnih bolesnika u posjeti kod načelnika Općine Žepče

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko u najavljeni posjet primio je predstavnike Udruge hemodijaliznih i bubrežnih bolesnika Žepče: Zijada Vitlića, Jusufa Avdića i Ahmeta Delića. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik općinskog načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

Gosti su zahvalili na prijemu te iznijeli trenutne probleme Satelitskog centra Žepče. Jedan od najvećih problema je nedostatak agregata, što dovodi u opasnost živote korisnika kada nema struje. Namjera Udruge je ove godine kupiti agregat, te su zatražili pomoć od Općine Žepče. Kao drugi problem naveli su nedostatak sredstava za nabavku novog vozila za korisnike centra, a treći veliki problem su stari i dotrajali aparati za hemodijalizu.

Općinski načelnik je uvažio zahtjev za pomoć pri nabavci agregata, te je rekao da će rado pomoći i u nabavci vozila. Vezano uz nabavku vozila iznio je kako to nije samo na općini, nego da bi se tu prvenstveno trebale uključiti druge mjerodavne ustanove kao što su Odjel dijalize Kantonalne bolnice Zenica, Ministarstvo zdravlja, Doma zdravlja Žepče i Doma zdravlja Zavidovići.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal